Märkliga begränsningar för akutbilen och brist på sunt förnuft

 

 
VK skriver idag om en händelse med en äldre farbror boende i Doroteabyn Riset som fick vänta i närmare två timmar på ambulans efter att ha ramlat ned från ett tak och skadat ryggen. Tanken var att ambulansen i Dorotea skulle komma till undsättning men fick dessvärre motorhaveri och en ambulans från jämtland fick istället rycka in. Den händelse visar rätt tydligt på hur orimlig sjukvården har blivit.
 
Om ambulansen hade funnits kvar i Åsele hade den fått ta den körningen men nu gör den ju inte det efter att Socialdemokraterna och Miljöpartiet tagit bort den. Ersättningen som ska täcka upp den är den rikskända akutbilen vid sjukstugan i Åsele. I det nyss nämnda enskilda fallet så hade man kunna tycka att akutbilen hade kunnat komma till undsättning då inte ambulansen kunde det. Nu har det av någon mycket konstig och märklig anledning införts kommunarrest på akutbilen. Helt orimligt enligt mig. Det skulle ha varit önskvärt att lite sunt förnuft hade funnits och akutbilen fick ta körningen till grannkommunen.  Bästa hade förstås varit om sele fick tillbaka sin ambulans hade den här diskussionen aldrig uppstått. 

 

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. Dorrobo

    Visst äre fantastiskt att man inte kan göra om göra rätt. Enligt rykten hände det en incident samtidigt i Dorotea. Den incidenten tog Vilhelmina ambulansen. Helikoptern kunde inte flyga pga dåligt väder. Utgången vid-20grader eller kallare??
    Fördjäkligt att människor skall utsättas i inlandet för detta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.