Moderaterna omprövar och är nu för subvention av P-piller

Pressmeddelande 130118: Moderaterna omprövar och är nu för subvention av P-piller
 
Västerbotten är det enda länet i landet som inte valt att subventionera P-piller för unga. Ett beslut som motiverats med att aborttalen varit jämförelsevis låga i Västerbotten jämfört med andra län samt att P-piller minskar användandet av kondom vilket skulle leda till färre könssjukdomar. Detta är nu ett beslut som oppositionslandstingsrådet Nicklas Sandström (M) vill ompröva.
 
Sandström (M) anger två skäl till beslutet. För det första visar en ny rapport från SBU (Statens beredning för medicinsk utvärdering) att det finns samband mellan subvention av P-piller och minskat antal aborter. Det andra skälet Sandström anger är att det just nu pågår en nationell diskussion om att få lika regler över hela landet. I stort sett alla landsting har olika regler vilket gör vården ojämlik och svårt att förstå för den enskilda att det kan skilja så mycket i pris och ålder mellan länen.
 
Att subventionera P-piller är inget som utesluter arbetet med att unga ska använda kondom utan det ska ses som ett komplement menar Sandström.
 
För mer information:
 
 
 
 
 

 

Etiketter: , , ,

3 kommentarer

  1. Jerry Sellin Åsele

    Jag måste bara få säga att trots min förhoppning till maktskifte i regeringen nästa val, så riktigt ser jag dig och dina/era samarbetspartier komma närmare ett maktskifte i landstinget västerbotten. Och jag kan inte annat än lyckönska er, då jag ser ett maktskifte i både kommuner och framför allt landstinget här i västerbotten som den enda utvägen till ett levande helt län.

    Min röst har du/ni absolut, dock inte till riksdagen, Än.

  2. Åsiktsmaskinen

    Tänk att till och med moderaterna skulle krypa till korset!

    Vilken tror du är nästa fråga ni kommer ändra er i?

  3. Nicklas Sandström

    Svar till Jerry Sellin Åsele (2013-01-18 20:52)
    Tack Jerry! Min förhoppning är att din röst hamnar även på alliansen i riksdagen. Är ju ett tag kvar till valet så än finns det tid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.