1233561_10151881149805446_1600638809_n

Landstinget 150 år

I år fyller Sveriges kommuner och landsting 150 år. 150 år av lokal självstyrelse. I Västerbotten uppmärksammas det med en hushållstidning som går ut till hushållen och det är även framtaget en animerad kortfilm som ska försöka fånga det som skett under den här tiden. Filmen hittar du här.

 

I tisdags var landstinget gruppledare på torget i glashuset för att finnas tillgängliga för att prata om visioner för sjukvården i framtiden. Intresset var väl inte överväldigande men det gavs i alla fall tillfälle för medborgarna att prata framtid.

Etiketter:

2 kommentarer

 1. Max Brantholm

  Hej Nicklas!

  Jag har en fråga till dig som i och för sig inte anknyter till din blogg.

  Maria Grip har en debattartikel där hon skriver att vi har en bra sjukvård i länet. Vidare påstår hon i artikeln att det är oro vi från utsatta kommuner känner. Hon menar såvitt, jag kan förstå, att folkomröstningen ska tas hänsyn till men att det är på grund av ångest eller oro vi känner i småkommunerna. Hon skriver att vi har en bra sjukvård i länet vilket inbegriper alla kommuner om jag inte missförstått henne. Vidare drar hon några konstiga slutsatser om landstingets ekonomi, som jag tycker är märkliga.

  Hennes debattartikel är ett slag i ansiktet på de som engagerat sig i sjukvårdsfrågan i länet. Själv har jag med tiden förstått att det numera finns en stor kunskap bland befolkningen om sjukvårdsfrågor i länet och att Maria sätter sig över dem och är på något sätt för NEJ-sidan men ändå förespråkar JA-sidan.

  Vill gärna att du kommenterar hennes artikel. Har hon börjat vända kappan inför valet eller är det ett uttryck för de ”folkliga rebellerna” vänstern profilerar sig som?

  • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

   Hej Max!

   Hennes debattartikel får nog stå bäst för henne själv. Hon har haft den typen av retorik och argumentation under hela debatten. Nu har hon dessutom avslutat sitt politiska uppdrag så därför kändes bättre att fokusera kraften vidare och i synnerhet gentemot (S). Du/ni får gärna skriva en insändare med det temat, det biter betydligt bättre än om jag eller Alliansen skriver en replik på hennes debattartikel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>