Utmaningar och möjligheter för landstinget

I går hade landstingsstyrelsen en kick-off inför budgetarbetet för budget 2015. Dagen bjöd på omvärldsbevakning, information om fastighetsfrågor och förstudien kring det planerna psykiatrihuset. Förutom det beskrevs året som har varit dels ekonomiskt och verksamhetsmässigt samt fokus inför kommande års utmaningar.

 

Även om det kom att handla mycket om utmaningar så beskrev även en hel de positiva inslag. Ett av dem är så klart utmärkelsen Sveriges bästa universitetssjukhus men även att i samma ranking över medelstora sjukhus placerar sig Skellefteå på plats på topp tio av 40.

 

En av de största utmaningar som landstinget har förutom personalförsörjningen är hur vi måste jobba för att få vårdkedjan att hänga ihop bättre. Det handlar om att öka tillgängligheten till sjukvård, förflytta sjukhusvård till primärvård och låta patienter ta större ansvar för sin egenvård. Absolut inga lätta utmaningar men något som ständigt måste jobbas med och framför allt för att lyckas med för att få ekonomin att räcka till. Tyvärr går detta arbete alldeles för långsamt vilket även resulterar i att sjukvårdsdelen av verksamheten går med ständiga underskott.

2 kommentarer

  1. Oberoende politisk bedömare

    Med vänsterstyre i Landstinget har vi Sveriges bästa sjukhus i Umeå.

    Varför ska vi släppa detta och rösta på alliansen?

    • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

      Skulle mena på att det är personalen som gjort att denna utmärkelse blivit möjlig. I grund och botten för att vi har en politik som medför högre tillgänglighet till sjukvården, mer valfrihet och en utgångspunkt att sjukvården ska vara trygg, rättvis och jämlik i hela Västerbotten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.