Varje avskaffat RUT-jobb blir en mindre operation i sjukvården

Rutavdraget har möjliggjort för fler att få hjälp i hemmet, bland de flitigaste användarna i dag finns pensionärer och barnfamiljer. Företagen som är beroende av rutavdraget sysselsätter 17 000 personer. Av dem kommer tre av fyra från tidigare arbetslöshet, enligt företagen själva. Enligt en nyligen gjord undersökning skulle runt 7300 jobb försvinna om rutavdraget försvann. Dessutom riskerar det att leda till ökat svartarbetet och vita pengar blir återigen svarta.

Varje enskilt rut-jobb som försvinner är även minskade skatteintäkter till det som är vårt gemensamma som skola, vård och omsorg. Så varje minskat jobb som kommit till genom rutavdraget blir även en mindre operation i sjukvården.

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. LenaAndersson

    RUT-jobb är inte ”riktiga” jobb eftersom det är skattebetalarna som betalar en stor del av kostnaden/priset för den lyxkonsumtion som det innebär att slippa städa sin egen toalett…! Även ROT-avdraget innebär att skattebetalarna finansierar lyxkonsumtion, vilket dessutom är en stor orsak till de absurda skenande huspriserna där ett lyxrenoverat badrum för 50 000 höjer bostadspriset/”värdet” med 500 000! Skattebetalarna ska inte finansiera lyxkonsumtion!

    • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

      Hej Lena!

      Klart att det är riktiga jobb. Skulle en undersköterskas jobb inte vara ett riktigt jobb när vi gemensamt betalar hela dennes löns genom skattsedeln?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.