Vården ska vara effektiv

Vården kommer alltid vara i behov av att det finns tillräckligt med resurser, och därför är det viktigt att dessa används så effektivt som möjligt. Vi ser att det ofta förekommer dubbelarbete på grund av att det interna samarbetet inte fungerar tillräckligt väl. Föråldrade och otympliga IT-system är ett allvarligt problem som tar tid ifrån vårdpersonalens möte med patienterna. Vårdens IT-system måste bli bättre och onödigt dubbelarbete måste försvinna.

Många medarbetare är stressade och frustrerade över att de inte hinner utföra arbetet med den kvalitet de egentligen önskar. Det blir en neråtgående spiral som måste brytas. Vi tror inte att stora beslut på central nivå löser problemet, istället behöver inflytandet flyttas närmare personalen och patienten.

Vi vill att medarbetarna ska få mer att säga till om. Det öppnar upp för nya idéer och smarta lösningar på komplexa problem. Förändringsarbete måste byggas underifrån vilket skapar delaktighet och möjlighet att hitta bättre lösningar på det dagliga förbättringsarbetet.

 

2 kommentarer

  1. Hasse

    Och hur har Niklas tänkt göra vården mer effektiv ?
    Ditt parti vill att vården helst ska vara självbetalande.
    Det är intressant att läsa nu vad olika kandidater vill förändra om de kommer in i t.ex fullmäktige inom kommunen , men hur mycket styrs alla kandidater via sina partiers tyckanden från centralt håll ?
    Oavsett färg på styrande i en kommun är det de som sitter i regeringsmakt som bestämmer utfallet.

    • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

      Hej Hasse! Den som har makten i kommunen eller landstinget har oerhört stor möjlighet att styra och planera sin verksamhet oavsett vilken regering det är. När det gäller hur vi Moderater vill göra vården mer resurseffektiv finns väl beskrivet i vårt valmanifest.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.