Bra landstingsval för Moderaterna trots besvikelse för uteblivet maktskifte

Jag är besviken över att vi inte lyckades nå ett alliansmaktskifte i landstinget trots det stora folkliga missnöje som varit kring indragningarna i inlandssjukvården samt att vi i Västerbotten har Sveriges längsta vårdköer. Trots att rikstrenden slår igenom kraftigt där Moderaterna tappade mycket väljare behåller vi ställningarna på ett bra sätt utifrån rekordvalet år 2010. Så utifrån det är jag nöjd med Moderaternas valresultat i landstingsvalet.

 

Vi ser att väljarna valt att rösta fram ett fortsatt rödgrönt styre av landstinget. Vi ser även att väljarna valde att straffa de styrande socialdemokraterna i många inlandskommuner och till viss del i Umeå. Trots det så valde väljarna att gå antingen mer vänster ut eller till Sverigedemokraterna. Från Moderaterna kommer vi inte att bidra till att ge Sverigedemokraterna något inflyttande.

 

 

En kommentar

  1. Bergis

    Ja du Nicklas. Jag såg dig ragga röster utanför vallokalen på Tomtebo. Jag röstade givetvis på Sverigedemokraterna i landstingsvalet. Men jag blir lite förundrat över din inställning till SD. Nu har ni försökt isolera oss i 4 år. Resultatet blev att SD växte till nära 13 procent. Nu tänker du fortsätta isolera SD. Vad talar för att du lyckas den här gången?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.