Antagen Alliansbudget ger ett starkare Sverige

Alliansens budget som nu vunnit stöd i Sveriges riksdag innebär viktiga satsningar som föreslås träda i kraft redan nästa år. Tillsammans satsar Moderaterna och Alliansen på mer kunskap i skolan, sänkta trösklar in på arbetsmarknaden, en stark välfärd, bättre miljö och ett starkare försvar.  Samtidigt innebär vår budget att de skadliga skattehöjningar på arbete och företagande som regeringen föreslagit nu uteblir. Några av de satsningar som finns med budgeten är äldreboendegaranti, den viktiga kömiljarden, satsning på kortare väntetider i cancervården.

 

Det extra val som nu kommer att hållas i mars blir en folkomröstning om jobben och ansvar för ekonomin. Alliansen har under två mandatperioder visat att vi tillsammans kan ta ansvar för Sverige. Vi har en gemensam idé om hur ett bra land kan bli ännu bättre och vi ser fram emot att möta väljarna tillsammans igen.

 

En kommentar

  1. Bergis

    De vill närma sig SD:

    På riksdagsnivå har samtliga riksdagspartier vägrat att samarbeta med Sverigedemokraterna. Men en rad politiker och debattörer har på olika sätt öppnat upp för möjligheten. Dagens ETC listar ett axplock.

    ”Det bästa för barnen är att inte hamna i Malmö och fastna här.”

    Anja Sonesson (M), vice ordförande i kommunstyrelsen i Malmö, ville införa stopp för ensamkommande flyktingbarn. SD kontrar med att de var först med förslaget. Juni 2010.

    ”Det är mycket mer folk ute både på kvällar och ­nätter, andra hudfärger och annat. Det blir ju en helt annan situation för de som bor centralt; det blir mycket väsen när man försöker sova.”

    M-ordförande Ulf Söhrman i Filipstad ifrågasätter Migrationsverkets planer på ett nytt flyktingboende. November 2014.

    ”Vi måste nu skärskåda den svenska flyktingmottagningen och dess kapacitet. Att kategoriskt ignorera Sverigedemokraternas närvaro i riksdagen är att ge dem en populistisk frisedel i stället för att bekämpa deras främlingsfientlighet. Vi anser att partierna bör kunna samtala med Sverigedemokraterna.”

    Rasmus Rasmusson, ambassadör, f d ordförande i Kristdemokratiskt Internationellt Centrum, Staffan Danielsson, f d C-riksdagsledamot och samhällsdebattör, Annelie Enochson, f d KD-riksdagsledamot, Rolf Åbjörnsson, advokat, f d KD-riksdags­ledamot. December 2014.

    ”Vi är en kommun som har tagit emot många, det är vi glada för. Men nu börjar vi få fullt.”

    Lena Sjödahl (M), Falköping. November 2014.

    ”Vi tar in väldigt mycket folk. Även andra länder måste öppna upp. På något sätt måste man se lite grand till kostnaderna.”

    Staffan Kromnow (M), Torsås kommun. November 2014.

    ”Vi måste börja diskutera gräns för antalet flyktingar.”

    KDU:s ordförande Sara Skyttedal i DN Debatt. Augusti 2014.

    ”Det är en utveckling som jag skulle vara väldigt rädd för. Det bottnar i bristen på att ta i frågan och diskutera även de obekväma sidorna, inte bara förgylla det hela och säga att vi behöver ha ­invandring.”

    Ulf Hilding (M), oppositionsråd Ljusnarsberg är orolig för att Sverige­demokraterna får monopol på invandringsfrågan. November 2014.

    ”Vi bjuder in SD till beredningar där vi diskuterar olika frågor. Då lyssnar jag artigt till allas åsikter.”

    Carina Zachau, M-kommunalråd i Örkelljunga. Oktober 2014.

    ”Vi för samtal med SD, inte förhandlingar eller samarbete.”

    Kommunalrådet Olof Röstin (M), Svalöv. Oktober 2014.

    ”Här i Landskrona har vi fått stöd i ett antal frågor av SD. Utan det stödet hade vi inte kunnat genomföra vår politik.”

    Torkild Strandberg, FP-kommunalråd i Landskrona. Oktober 2014.

    ”Vi måste fundera på om det är relevant att säga att man inte med tala med ett parti som en fjärdedel av väljarna röstat på.”

    Lars-Ingvar Ljungman M:s starke man i Vellinge menar att det är dags att föra diskussioner med SD. Oktober 2014.

    ”Man ska ha respekt för att detta är ett svårt övervägande. Men det finns starka skäl till att tänka om vad gäller riksdagens tredje största parti. Det mest uppenbara skälet är att SD är ett maktägande parti, med eller utan Jimmie Åkesson i tjänst.”

    PM Nilsson, ledarskribent Dagens Industri. Oktober 2014.

    ”Sluta ljuga för väljarna – bjud in Åkesson till samtal.”

    Markus Uvell, vd för högerpolitiska tankesmedjan Timbro. Juni 2011.

    ”Om 13 procent av Sveriges befolkning röstar på Sverigedemokraterna ökar man det demokratiska underskottet om man ändrar i strukturerna för att hålla ett visst parti ute.”

    Olov Holst (M), Sigtunas oppositionsråd. Han har själv lovat SD att försöka se till att partiet kommer in i alla kommunens styrelser och nämnder. September 2014.

    ”Vi tänker inte samarbeta med dem i någon allians och vi kommer inte heller bjuda in dem som stödparti. Men det är viktigt att ändå lyssna på dem och låta dem vara med i den politiska processen. Vi kan inte bara frysa ut dem.”

    Stefan Lundgren (M), kommunalråd i Sjöbo. September 2014.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.