Panikåtgärder från de rödgröna

Pressmeddelande 2015-05-08:

 

Sandström (M) kommenterar landstingsmajoritetens förslag för att hejda kostnader

 

Majoriteten i Västerbottens läns landsting, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet, går idag ut med förslag för att hejda kostnadsutvecklingen i landstinget. Oppositionslandstingsrådet, Nicklas Sandström (M) kommenterar nu de föreslagna åtgärderna.

 

– Jag kan konstatera att landstingsmajoriteten nu föreslår panikåtgärder för att komma till rätta med en kostnadsutveckling som är en direkt konsekvens av den ekonomiska politik som Socialdemokraterna har fört under lång tid, säger Nicklas Sandström (M).

 

Ifrågasätter om åtgärderna kommer att leda till önskad effekt.

 

– De åtgärder som majoriteten nu föreslår är inga nyheter och de ger uttryck för majoritetens avsaknad av konkreta idéer för vad man vill med sjukvården i Västerbotten. Jag ser heller inte att åtgärderna kommer att lösa den ekonomiska situation som landstinget nu befinner sig i. För det krävs det mer genomgripande reformer, säger Nicklas Sandström (M).

 

Ser positivt på översyn av primärvårdens situation.

 

– Det som är positivt på bland majoritetens förslag är att man nu ska pausa arbetet med att överföra vård från sjukhusvård till primärvård. Primärvårdens situation är så ansträngd att det krävs en ordentlig översyn av uppdraget och de ekonomiska förutsättningarna. Moderaterna har föreslagit att en primärvårdskommission ska inrättas för att göra en sådan översyn. Jag förväntar mig nu att majoriteten ger svar på hur de ser på den frågan, avslutar Nicklas Sandström (M).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.