Idélös landstingsbudget från de rödgröna

Idélös budget från de rödgröna

Sandström (M) kommenterar landstingsmajoritetens förslag till landstingsplan och budget.

Majoriteten i Västerbottens läns landsting, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet, går idag ut med sitt förslag till landstingsplan och budget.

Oppositionslandstingsrådet, Nicklas Sandström (M) kommenterar nu de föreslagna förslagen

– Jag kan konstatera att landstingsmajoriteten nu föreslår en landstingsplan med budget som är kliniskt fri från en ny medicinering för sjukvården med nya idéer och lösningar som kan bromsa och vända utvecklingen av sjukvården i Västerbotten. Den rödgröna majoritetens förslag är en endast en fortsättning av den politik som har förts under lång tid och visat sig inte fungera säger Nicklas Sandström (M).

– De åtgärder som majoriteten nu föreslår innehåller inga omtag eller nyheter utan de skenade kostnaderna, underfinansierad primärvård och de stora utmaningarna med att behålla och rekrytera ny personal kommer tyvärr att bestå.

– De mesta av de så kallade satsningar som sker är inga nya pengar utan kommer från tidigare nationella satsningar med bland annat kömiljarden vilket gör att inga nya resurser tillförs. Tyvärr verkar även majoriteten gå fram med förslaget om sex timmars arbetsdag som kommer att bli orättvist, dyrt och inte fungera. Sammantaget är detta en landstingsplan som inte möter de utmaningar sjukvården står inför säger Nicklas Sandström (M)

– Dock finns det två positiva delar i majoritetens plan. Det ena är ett ökad fokus på innovation och samverkan med andra utomstående som kan bidra till att utveckla vården. Det andra är förslaget på fler utbildningsplatser med AT/ST- platser för läkare samt betalda utbildningsplatser för sjuksköterskor vilket vi från alliansen efterlyst under en lång tid säger Nicklas Sandström (M).

– Alliansen ska nu analysera majoritetens förslag och återkommer inom de närmaste veckorna med sitt förslag till landstingsplan, avslutar Nicklas Sandström (M)

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.