Prao på Geriatriken

geriatriken

Under slutet av förra året var jag och auskulterade på Geriatriken igen. Likt andra återbesök där det har hunnit gå en tid så märks det hur mycket som hänt sedan sist även om själva grunduppdraget är detsamma. På den avdelning där jag var följde jag med sjuksköterskan Anne som visade mig runt och beskrev arbetet och hur hon upplevde vardagen. En av de saker som var väldigt påtagligt är det merarbetet som bristerna i it-stödet/journalen medför i form av massor av väntan på att kunna logga in och kunna utföra sitt arbete.

 

En mycket positiv arbetsmoment som jag tog del av var den teamrond där alla yrkesgrupper deltog på för att diskutera de aktuella patientfallen utifrån ett helhetsperspektiv. Där kände jag att alla bidrog på ett mycket positivt sätt för vad som sammantaget skulle bli bäst för patienten. Jag är övertygad om att det behövs mer av temaarbete i sjukvården för att få en ökad patientsäkerhet, bättre vård och bättre arbetsmiljö för personalen.

 

Jag får rikta ett riktigt stort tack till Anne som visade mig runt och berättade om hennes vardag och gav mig ett mycket bra besök på geriatriken.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.