6 timmars arbetsdag är oansvarigt

sextimmars

Återigen kommer förslaget upp i Västerbotten om sex timmars arbetsdag med betalt för heltid. Jag kan bara återigen vidhålla att förslaget är oansvarigt och att det saknas en tydlig finansiering för detta om det ska gälla all personal. Det hela är en uppenbar uppvisning i ekonomisk oansvarighet från Vänsterpartiet. Den svenska välfärden behöver fler jobb, ökad produktivitet och fler arbetade timmar, inte färre.

 

I Konjunkturinstitutet analys av arbetstidsförkortningen menar man att det skulle leda till lägre löner, försämrade trygghetssystem och lägre offentlig konsumtion m.m. Studier om sex timmars arbetsdag ger inte heller belägg för att hälsa eller sjukfrånvaro påverkas positivt i sak.

 

Vad vänsterpartiet föreslår nationellt skulle uppgå i hisnande 310 miljarder kronor. Kostnaden för hela landstinget överstiger en miljard kronor. I det rådande ekonomiska läget skulle förslaget vara en ekonomisk katastrof.

 

Att Sverige jobbar är alltså kärnan i vår välfärd. Nya Moderaterna är övertygade om när fler jobbar tickar mer skattepengar in till vårt gemensamma. Därför värnar vi arbetslinjen.

 

5 kommentarer

  1. Oberoende Politisk Bedömare

    Påminner, återigen, om att Moderaterna hade exakt samma argument då Sverige gick från 60timmarsvecka med 10 timmars arbetsdagar måndag till lördag till 48timmarsvecka.
    Moderaterna hade dessutom EXAKT samma argument då Sverige gick från 48timmarsvecka med 8 timmar sarbetsdagar måndag till lördag till dagens ssystem med 40timmarsvecka.

    Det gick jättebra för Sverige att ställa om vid båda dessa tillfällen, och det kommer naturligtvis gå exakt lika bra denna gången också.

    Om Moderaterna bara kunde sluta vara så himla bakåtsträvande hela tiden….

  2. Basic Rules

    Oansvarigt ? Jaså, men ert bistånd till region Västerbotten då – 270 miljoner !
    Det är oansvarigt om något – kan du förklara för en patient varför vård inte fås i tid pga nedskärningar eller att personal saknas ? Som skattebetalare och presumtiv patient vill jag ha ditt svar !
    Vad är ditt problem Niklas !

    • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

      Det finns mycket som kan bli bättre med Region Västerbotten. De pengar det handlar om är till största del länets kulturinstitutioner likt Norrlandsoperan och museum.

  3. Oberoende Politisk Bedömare

    Och som vanligt när M tar upp denna frågan är det viktigt att påminna samtliga om at Moderaterna var emot när Sverige gick från 60 timmars heltidsmått till 48 timmars heltidsmått.
    Det gick ju rätt bra för Sverige då.

    Det gick till och med så bra för Sverige att Sverige införde 40 timmars heltidsmått!
    Givetvis var Moderaterna emot även detta. Men det gick ju rätt bra för Sverige att införa detta med.

    Självklart kommer det gå lika bra för Sverige att införa 30 timmar som mått för heltid, även om Moderaterna sin vana trogen är emot.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.