M kräver att regionbildningen stoppas för att inte hota NUS

Efter gårdagens nationella förhandlingar mellan regeringen och alliansen kom besked att det nu står klart att Jämtland och Halland inte kommer att ingå i någon ny regionbildning. För de länen användes argumentet om den stora lokala opinionen emot. Situationen är densamma i Norrbotten där det står klart att även där ska det hållas en folkomröstning.

Jag menar att förberedelserna med bildandet av ett Storrnorrland ska avbrytas. Om Jämtland ställs utanför kommer befintlig struktur för norrländsk regionsjukvård att slås sönder. Det innebär att patienter från Jämtland kan komma att skickas söderut och inte till Norrlands universitetssjukhus (NUS). Redan idag är patientunderlaget för litet för att täcka vissa läkarspecialiteter likt neurokirurgi. Om det underlaget blir mindre hotas NUS framtid och läkarutbildningen. Att gå vidare med två eller tre län utan någon som helst analys för dess konsekvenser är ogenomtänkt och oseriöst menar jag. Vi moderater kräver nu att planerna på en regionbildning i Norrland stoppas.

Etiketter:

3 kommentarer

  1. Hans

    Varför ska lokala politiker inom 21 olika områden vara ansvariga för en så oerhört viktig funktion i samhället som sjukvård? Varför ska det sitta ett gäng kockar på 21 ställen i landet och genom käbbel och eviga kompromisser försöka koka ihop en soppa som får sjukvården att fungera?

    Skulle någon komma på idén att indela försvaret i 21 områden och låta politiker ha det högsta ansvaret för att hålla den lede fi borta? Skulle någon komma på idén att indela Trafikverket i 21 områden och låta politiker har högsta ansvaret för infrastrukturen? KNAPPAST, för det skulle varken bli kompetenta eller ekonomiskt effektiva verksamheter!

    Så varför inte låta STATEN ta över ansvaret för sjukvården så slipper vi proppen med evigt käbblande sjukvårdspolitiker och ta med grundskolan samtidigt, kommunpolitikerna har ju visat sig odugliga i att få ordning på skolan!

  2. Petter

    Jag som kommer från en storregion vet vad som händer,och det var inte det positiva politikerna snackade om i alla fall. Det är bara för politikerna och ta sig i kragen och skaffa sig ett mantra .
    Hela Sverige ska leva ,hela Sverige ska leva osv osv.
    Utan detta mantra utarmas undan för undan landsbygden först, små städerna sen ,till slut finns bara Stockholm Göteborg och malmö kvar . Nu håller politikerna på att kapa grenen vi sitter på.
    Vi tar död på svenskt jord och skogsbruk, vi skänker bort våra naturresurser till andra länders företag som gör snabba cash och sen drar vidare ,och skattebetalarna får stå för miljöåterställningen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.