De rödgröna använder samma vårdpengar två gånger och saknar förslag för en långsiktig förbättring av sjukvården  

Pressmeddelande 170515: De rödgröna använder samma vårdpengar två gånger och saknar förslag för en långsiktig förbättring av sjukvården

Moderaternas oppositionslandstingsråd Nicklas Sandström är inte helt oväntad kritisk till den rödgröna majoritetens förslag till budget. Han konstaterar att den skattehöjning som gjordes förra året för att klara kommande år redan är slut. För att klara göra alla de satsningar man pratar om att minska vårdköer och stärka personalen förutsättningar är samma pengar som de ska klara årets budget med som de nu använder två gånger. Majoriteten använder helt enkelt pengar som de inte har. Hälso- och sjukvårdsnämnden kommer att om inget radikalt händer gå med ett stort underskott även i år.

Sandström ser dock positivt att det nu verkar samsyn att Västerbotten har stora problem med de allt växande vårdköerna. Det är glädjande att de nu faktiskt signalerar att de vill göra något åt det. Västerbotten har det senaste årtiondet haft Sveriges längsta vårdköer. Många av de satsningar man vill göra är kortsiktigt och inte något som gäller på långsiktigt.

Oppositionsrådet menar att den rödgröna majoriteten skjuter de jobbiga beslut framför sig kring en omställning av balansen mellan sjukhusvård och nära vård. Han hade önskat ett initiativ till en närvårdsreform med en stärkt primärvård och ökad möjlighet till att kunna större ansvar för egenvård.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.