18153552

Jag kräver svar gällande de långa väntetider för hörapparater

VK rapporterade den 8 augusti om en kvinna som fått vänta över ett år på en hörapparat. Hon är inte ensam i Västerbotten om att fått vänta länge. Väntetiderna har blivit längre och längre för patientgruppen och majoriteten är någon gång svaret skyldig när situationen beräknas bli bättre. Jag kräver därför svar i en interpellation inskickad till landstingsfullmäktige. 

Interpellationen i sin helhet:

När slipper patienter vänta över ett år på en hörapparater? 

I VK den 8 augusti kunde vi läsa om en patient som behövde vänta 18 månader på en hörapparat. Personen i fråga upplevde att hennes vardag men kanske främst hennes jobb blivit begränsad av hörselnedsättningen och kände stor frustration över den långa väntan.

I den senaste statistiken från vantetider.se (juni 2017) hade 784 personer väntat över 90 dagar för en utprovning av en hörapparat. Cirka 300 fler än i juni månad 2016.

Köerna blir längre och längre. 

Mot bakgrund av ovanstående ställer jag följande fråga till hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Karin Lunström (S) 

• När kommer situationen förbättras för den här patientgruppen?

• Vilka åtgärder är vidtagna för att korta köerna?

Nicklas Sandström (M) Oppositionslandstingsråd

2 kommentarer

  1. Carl-Axel Otterhall

    Hej Nicklas. Vadå kräver svar? Du vet väl svaret på förhand!? ”Vi känner till detta och ämnar ta tag i det. Nån gång. Åtgärder? Vi har gjort vår Lex Maria så vi går fria och har lovat att bättra oss. Nån gång”. Svårare är det inte att vara politiker!!! Det intressanta är vad du svarar på dessa schablonsvar!

    • Nicklas Sandström (inläggsförfattare)

      Jag ser fram emot svaret, först då kan jag ta ställning till vad jag ska svara.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>