Social(m)inisterkandidat besöker Västerbotten på grund av de långa köerna i länet

Moderaternas socialpolitiska talesperson Camilla Waltersson Grönvall besökte idag Umeå och presenterade en rapport om vårdköer tillsammans med landstingoppositionsrådet Nicklas Sandström (M).

Köerna har nationellt fördubblats och landstinget i Västerbotten som styrts av socialdemokrater i 40 år har en av landets längsta vårdköer.

Även köerna inom barn- och ungdomspsykiatrin som moderaterna flaggat som särskilt viktig att komma tillrätta med är Västerbotten fortsatt bland dem sämsta i landet.

– Här och nu krävs åtgärder som löser vårdens allra mest akuta problem – att korta vårdköerna. Därför föreslår Moderaterna att kömiljarden ska återinföras och tredubblas. Av dessa tre miljarder ska 500 miljoner öronmärkas till BUP, säger Waltersson Grönvall (M).

Moderaterna presenterade utöver nationella reformer, som kömiljarden och en ny nationell cancerstrategi, en lokal variant på kömiljarden och en strategi med en rad förslag för att Västerbottens läns landsting ska bli Sveriges bästa vårdarbetsgivare.

– Vårdköerna har fördubblats under den här mandatperioden. Det är oacceptabelt. Vi har kortat vårdköerna förut och vi tänker göra det igen. Därför behöver vi en M-ledd regering och Alliansstyre i länet för att kunna korta vårdköerna och satsa på vårdens medarbetare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.