En resa till Paris

Av , , 1 kommentar 1

 Skriver nu mitt kanske sista inlägg på denna blogg då jag byter blogg för att kunna skriva via min nya telefon!

Men innan jag lämnar VK så tänkte jag skriva om helgen pysselträff! Som jag nämt tidigare så är jag med i en pysselförening som håller till här i Umeå.I helgen hade vi pysselträff hos Nettans scrapbooking 4you i Vännäsby, ett 20 tal glada häxor som delar ideér och pysslar. De blev en hel del shoppning också, svårt att låta bli när man är i en butik! 

Jag har länge drömt om att åka till eiffeltornet i Paris men pengarna räcker inte alltid till så det fick bli ett eget i papper i stället!

Hoppas vi ses på min nya blogg!

 

 

 

1 kommentar
Etiketter:

Julbord på skeppsvik!

Av , , Bli först att kommentera 0

 I tisdagas var min familj och min pojkväns familj och åt julbord på Skeppsvik!

Tror aldrig jag har varit så mätt någon gång. Sill, lax, renkött, älgkött, mer lax, mer sill. Och efterrätten sen!  helt magiskt! 

Tyckte det var så läcker att dom gjort en trollslända av spik!

Bli först att kommentera
Etiketter: ,

Vit Jul

Av , , Bli först att kommentera 0

 

I söndags var det julpyssel för full rulle i Ordenhuset här i Umeå. Ett 20 tal barn och ungdomar bakade pepparkakor och lussebullar, gjorde julkort och ljus. 

Själv sprang jag runt som en liten tomtemor och städade och höll på på det i ugnen. 

Bli först att kommentera
Etiketter: , ,

Julfest hos Nettan!

Av , , 2 kommentarer 0

 Igår var jag och min mamma på julfest hos Nettan med familj i Vännäs! Jag vill börja med att berömma Nettan för en mysig dag med fanatiskt mat och bra musik. 

På kvällen kom tomten med paket! 

Shoppade lite mer än vad jag egentligen hade råd med, men scrapbooking innebär ett visst begär….

 Fick lite ny insperation och var därför tvungen att köpa ännu mer saker!

Dock handlade jag lite mer till dagens pyssel med Vit Jul. Mer om det kommer i ett senare inlägg!

På 10 timmar fick jag gjort 3 chokladkort och en servett hållare! 

2 kommentarer
Etiketter: , , ,

Tack!

Av , , Bli först att kommentera 0

 jag har så länge jag kan minnas ridit på ridskola och som tack för denna termin har jag scrappat ett kort eller vad man ska kalla det med en chokladkaka i. 

Bli först att kommentera
Etiketter: ,

Vit Jul

Av , , Bli först att kommentera 1

Som jag nämnt tidigare är jag väldigt engagerad inom Ungdomens nykterheterförbund.

Julen är barnens högtid men tyvärr ser det inte ut så i alla familjer.

Många barn tycker tvärt om att julen är den värsta tiden på året. Alkoholvanorna kring jul och nyår är inget som barn ska behöva utsättas för. Många vuxna dricker på tok för mycket under julhelgen. och därför arrangerar IOGT-NTO varje år något som heter Vit Jul. Runt om i landet arrangerar aktiviteter för att barnen ska få en vit jul.

Jag ska på söndag klockan 10-16  arrangera en öppen aktivitet där man får komma och julpyssla i Ordenhuset i Umeå. Vi kommer baka lussebullar och pepparkakor och göra julkort. Detta kommer att göras tillsammans med nykterhetsrörelsen scoutförbund och Ungdomens Nykterhetsförbund.   

ALLA är välkomna och skriv en kommentar eller maila mig nicole.steegmans@unf.se om ni har frågor.

 

Idag har jag varit och shoppat till helgen aktiviteter på Brunkullan

 

Jag och min kära mor har tittat på en så kallad embossing fön ett tag nu och vi passade på att köpa en idag när Brunkullan hade 30% rabatt!

Bli först att kommentera
Etiketter: , , , ,

Gott med godis!

Av , , Bli först att kommentera 0

 har varit dålig på att blogga men det har varit så mycket annat!

förra veckan fyllde min kompis 18år och dagen till ära så fick hon ett snabbscrapat kort och en pajform med lite godis i. Godisnappar för hennes barnsliga sida och mörk choklad för hennes mer vuxna sida. 

 

Bli först att kommentera
Etiketter: ,

enkelt för minderåriga att handla alkohol via nätet!

Av , , Bli först att kommentera 2

 Sen några år tillbaka har jag varit väldigt engagerad inom Ungdomens Nykterhetsförbund där jag nu sitter som vice ordförande för UNF Västerbotten.

UNF är för mig väldigt viktigt av många anledningar, men framför allt för att det finns en trygghet och ett engagemang jag aldrig tidigare sett.  UNF består endast av ungdomar, de är ungdomarna alltså medlemmar som bestämmer allt, de är ungdomar som sköter ekonomin, de är ungdomarna som arrangerar och det är ungdomarna som skapar debatter.  

En av de största debatterna just nu är hur lätt det är att det är att beställa alkohol via nätet. 4 stycken ungdomar i åldrarna16-18år runt om i landet har på uppdrag från UNFs förbundsstyrelse fått i uppdrag att undersöka hur lätt det är att köpa ut via nätet.  6 av 9 köp gick igenom vilket tyder på ett väldigt bristande system.  Jag är själv en av de ungdomar som har testat köpa ut och jag tycker att det är tragiskt hur lätt det är för ungdomar att få tag på alkohol.  

Jag gjorde två beställningar men från ett av företaget fick jag en vecka efter beställning ett trevligt men bestämt mail att jag inte hade åldern inne för att beställa från dom och fick därför tillbaka de pengar jag lagt ut. Tyvärr lyckades en annan beställa och få varorna levererade från samma företag.

De andra företags varor står just nu hemma hos mig som ”bevismaterial”. Jag lyckades få hem 6 flaskor vin utan att visa legitimation. Varorna levererades hem till dörren där jag själv tog emot varorna och skrev under papper på att jag tagit emot varorna.

Jag har under dagen haft kontakt med SVT som gjort ett reportage som ni kan se här, ni kan även se inslaget som gjordes i morse med Ordförande Linda Engström här

Jag tycker att det är tragiskt att alkoholen blir så lättillgängligt på detta sätt , inte bara för ungdomar men även för vuxna människor som lever med ett dolt missbruk. Att få varorna direkt hem till dörren gör att man slipper skammen över att gå till systembolaget för att köpa alkohol.

Systembolaget är dom enda som klarar våra ålderskotroller vilket dom ska ha mycket beröm för.

Nu ska jag krypa ner i sängen efter en lång dag med intervjuer och telefonsamtal! 

Bli först att kommentera
Etiketter:

Första advent!

Av , , 2 kommentarer 2

  Idag är det första advent! 

I morse så klev jag och några kompisar upp tidigt för att baka lussebullar. Vi har nämligen en fotoförening och till sommaren ska vi åka iväg till Tyskland för att fota. Och till det håller vi nu på att samla in pengar. Vi klev upp klockan 5.30 för att baka ca 140 bullar som vi sedan delade ut vid 10 i morse. 

 

 Ikväll kommer släkten på adventsmiddag, en tradition vi har varje år.

 

Tänkte passa på att visa denna kalender jag gjort till min kusin. Hon är en riktigt rosa prinsessa som ni kan se på kalendern. 

 

 

2 kommentarer
Etiketter: , ,

Lastbilskalender

Av , , 1 kommentar 3

 

Jag har skapat en adventskalender till utmaningen hos Pysseltagen!

Jag har gjort en lastbilskalender som min kusin Hugo få av mig när vi nästa helg har stor första advents middag med familjen. 

 Jag har stoppat små överraskningar i lådorna!

Nu bär det snart av till farmor för att stöpa ljus!

 

PS. är du intresserd en en lastbilskalender så gör jag fler på beställning! DS. 

 

1 kommentar
Etiketter: , ,