AC4 + The Cherry Birds + Farfars Fågel = AWESOME!!!

Av , , Bli först att kommentera 4

 

Hälsningar/ Musikföreningen VOLYM

Jag blev av med mitt kombinerade solskydd och insynsskydd…

Av , , Bli först att kommentera 0

 

Natten mot söndag vaknar jag av en stark doft av rök i kombination med ett frenetiskt tjut av mer subtil typ….I yrvaket tillstånd reagerar jag: NEJ SATAN!!! INTE DATORN!!! (Jag sover för övrigt i vardagsrummet för min mor, som var på besök, fick ta sovrummet). Snabbt inser jag dock att det inte är datorn som brinner utan huset precis utanför fönstret, jag ser också att det blinkar blåljus och ljudet som jag hört är helt enkelt en armada av utryckningsfordon som står på tomgång på gatan…

Jag stiger upp och beskådar dramatiken och känner spänning och obehag, sätter mig i soffan och värderar situationen och slänger ett öga på den i julas inköpta systemkameran…. Tre minuter senare är jag utomhus och fotograferar. Jag känner mig lite smutsig som liksom gottar mig att det äntligen händer något värt att fotografera.

Pratar med några om situationen, de vet inte mer än jag. Brandmän och polis verkar ha fullt upp med vad de gör och jag ser hur boende på "hit"-sidan det brinnande huset evakueras. Jag kastar en tanke på min mor och på att mitt vardagsrum och kök bara ligger ett fåtal meter från öppen låga. Jag frågar mig: "borde inte vi också bli evakuerade?…" Jag går in igen…

Knackar försiktigt på sovrumsdörren…Knack, knack…det prasslar lite….Jag knackar igen och får ett: "ja?" 

-Du kanske vill kliva upp för det händer grejer säger jag (jag vill inte orsaka panik) Mamma öppnar dörren och frågar vad som händer, jag pekar mot köksfönstret och säger att hon får se efter själv. Jag sätter mig och kollar på OS….skridskoåkning..Röjler på 5000m.

Vi sätter oss och avvaktar medan det springer brandmän just utanför fönstret, jag skojar om att man kanske ska gå ut på balkongen och knacka en på axeln och fråga hur det går och om det är lugnt att gå och lägga sig igen.

Det dröjer en kvart ungefär och min mor verkar vara lite orolig över röklukten och undrar om vi inte borde bli evakurade. Jag kommer att tänka på att porten är låst och jag går ut i trapphuset och mycket riktigt…Nere vid porten står polis och brandmän och ser lite frustrerade ut. Jag öppnar….

Klockan är en bit efter två och vi blir tillslut evakuerade..Vi blir erbjudna refuge på idrottshuset, den vänlige brandmannen säger att vi kanske får lite fika, men mest troligt ingen sömn. Jag tänker på min mor som ska köra 18 mil om ett par timmar och tvekar. 

- "nej vänta vi åker till Anders och Anki istället." 

Så mycket mer finns det inte att säga om helgens action som resulterade i ovanstående rubrik….

Som slutläm kan jag ju lägga till att man får sig en liten tankeställare om vad man har för hemförsäkring egentligen och hur man skulle reagera om allt man hade helt enkelt brann upp. 

Bli först att kommentera
Etiketter: , ,

MUSIKFIK 1.0

Av , , Bli först att kommentera 0

MUSIKFIK

Musikföreningen har sitt första riktiga arrangemang: MUSIKFIK.

Det är ett musikcafé helt enkelt, men i en modernare tappning.

MUSIKFÖRENINGEN VOLYM verkar för att utveckla och främja musiklivet i Lycksele och vi tror att MUSIKFIK är en bra kanal för att få fler männsikor intresserade av fler typer av musik. Det är bara att kontakta oss på volym_lycksele@hotmail.com, eller ringa 0738293045 och prata med mig om man vill spela på kommande arrangemang.

 

OBS!

Nathalie & Esteträvarna ersätts av Dagge & Estetrövarna pga arbete.

 

 

Påskön söker ny förvaltare.

Av , , 1 kommentar 0

Det måhända att min inblick i bolagssverige är klart begränsad och kraftigt färgad av rödgröna idéer som i min naiva lilla hjärnbark tycks vara det naturliga tankesättet för en fungerande värld. Men nog måste det finnas gränser.

Att man som statligt anställd VD väljer att pantsätta ett statligt ägt bolag i ett avtal som kommer att  sluka hela bolaget vid en eventuell katastrof, för att sedan säga "hehörn, nu har jag fuckat upp det, sparka mig så får jag mer kosing på banken".

Han har ju satt sig i en liten finurlig situation där han kan sitta kvar till sin pension och fortsätta genomföra affärer som borgar för detta lands energikollaps, eller bli avsatt och få avgångsvederlag. Enligt mig ska karln bli landsförvisad till påskön där han ska polera statyerna med spott och putsduk och efter det kan han se framemot en tillvaro med 20 000kr i månaden och en hyreslägenhet i Rinkeby.

Men som sagt, egentligen vet jag nog för lite om både avtal, bolag och vd för att ha en neautral bild och en sund åsikt om det som föregåtts. Snälla upplys mig den som kan.

 

Nöff nöff.

1 kommentar
Etiketter: , , , , ,

Svammel och sånt.

Av , , 1 kommentar 0

Då jag är filosofiskt lagd i många avseenden, har jag inget emot att använda hjärnan så mycket och hårt som möjligt. Visst ligger jag långt ifrån den nivå som man bör ligga på för att få kalla sig filosof på riktigt, men som lekman får man axla vilka roller man vill anser jag.
Hursomhelst. Denna helg bestod av bland annat ett biobesök, filmen i fråga: Watchmen. En film om superhjältar, mänskligheten och livet. Inte en superhjältefilm som alla andra då den är betydligt mörkare och behandlar helt andra frågor. Ska tilläggas att jag inte har läst seriealbumet, så kom inte och gnäll!

Filmen är för övrigt sjukt snygg, introt är det bästa sedan lord of war och av en helt annan kaliber. Ljudet är superbt och soundtracket är oväntat, lite klyschigt, men väl passande ändå.
4,5/5 lökar får den i betyg iallafall.

För att knyta an till inledningen så bör man gilla att fundera över lite större frågor än korv och makaroner för att uppskatta filmen till fullo.

Mer film…Alien Quadrology inköptes förra veckan och nu har tre av filmerna avverkats och det står helt klart att den första filmen, Alien, är bäst, den är tystast, mest suggestiv och snyggast. Riktigt gediget hantverk bakom den filmen. Ridley Scott är fantastisk när det gäller sånt. Det har också konstaterats att det görs för lite science-fiction som inte är tuggummiartat och kitchigt. Rymden är mörk, kall och dyster, inte sprudlande och festlig som den tyvärr råkar vara i många filmer.

Blue Way Stars låter bättre än någonsin, med två nya soldater i truppen står vi pall för det mesta och soundet är fett och lekfullt. Så håll ögonen öppna, vi kanske spelar på en fest nära DIG!

Bästa musiken just nu: Justice – D.A.N.C.E, Mustasch – alla låtar de någonsin gjort.

avslutar med ett citat:
‘Vi va ute jag å swanne swann, vi satt och ljög i centrum av stan, ja vi satt å ljög utav bara fan’ – Kyoto, 2008 Westbottom Records. www.myspace.com/kyotoac

1 kommentar

Helgplaner…

Av , , Bli först att kommentera 0

Nu är det dags för helg igen och den här kommer bestå av en liten del städning, en stor del umgänge med familj och förhoppningsvis vänner också. Dessutom är det styrelsemötet för föreningen, det allra första, spännande.

När det gäller umgänge med familjen så är det nämligen så att mor och far äntligen bestämt sig för att hälsa på, något som inte sker särskilt ofta, inte för att jag är bitter för det utan för att det helt enkelt är lättare för mig att åka hem till Dikanäs än tvärtom. Dessutom tycker jag att bilkörning är kul och trivsamt.
Syster yster kommer också, fast från umeå då förstås.

Med tanke på ovanstående så ringde jag idag och bokade bord på Lapporten där det serveras en trerättersmiddag på kroatiskt vis. Ska bli mycket spännande…Givetvis gjorde jag något så svenskt som att under samtalet be att få förklarat vad menyn innebar, för i annonsbladet var rätterna utskrivna på, vad jag antar var, kroatiska. Ris och choklad var det enda jag på egen hand lyckades utröna. Vad mer som ingick tänker jag inte spoliera för eventuella kulinariska äventyrare som också tänkt äta där ute :)

När det gäller föreningen (musikföreningen VOLYM f.ö) så kommer som sagt det första styrelsemötet hållas och där ska det behandlas både det ena och det anda, fixas med firmatecknare och annat administrativt jox. Joxigt men inte mindre viktigt för det.
Det ska röstas på logotypeförslag och det ska delegeras styrelseuppdrag. Förhoppningsvis kommer man i Lycksele att få mer kött på benen om föreningen inom den närmaste månaden om mötet går enligt planerna.

I övrigt så kan jag ju berätta att den som gillar sci-fi och har missat Blade Runner borde uppsöka hjälp så fort som möjligt. Miljöerna, Filosofin och Musiken ( av Vangelis ) är av yppersta klass. Dessutom är final-cut versionen riktigt snyggt restaurerad och bilden är kanon.

Nu ska jag äta mera rulldaim….

Bli först att kommentera

Bortom vad som är mänskligt…

Av , , Bli först att kommentera 0

Helgen som gått spenderades i huvudsak i Umeå, då årets upplaga av House of Metal genomfördes (med bravur f.ö). I huvudsak besökte jag festivalen för två band: Mustasch och Opeth, två av mina absoluta musikfavoriter, som för ovanlighetens skull förmått sig att åka till Umeå för att spela, något som torde ha visat sig vara värt besväret.

FÖR FASIKEN I TUSINGENS BASISLIKUM RIDDIKULUM!!!

Mikael Åkefeldt och Co. kan minsann sin sak på en nivå som ligger bortom vad som mänskligt är. En tajthet som inte går att uppnå för de flesta.

Ralf Gyllenhammar är också en entertainer av sällan skådat slag, men trots det nådde inte Mustasch upp till den nivå som Opeth gjorde. För jag trodde inte att något skulle bräcka Meshuggahs konsert ifjol, men Opeth gjorde det på ett nästan löjligt hänsynslöst sätt.

Bli först att kommentera

Ångest och Vånda

Av , , 1 kommentar 0

Med stora bokstäver som om det vore namnen på mina syskon…Så är naturligtvis inte fallet om någon skulle vara så klen i sinnet att tro på det…

Syftet med rubriken och inledningen, tja inte vet jag, men hursomhelst så har jag fått underhåll av min lägenhet. Nytt golv och nya tapeter i sovrummet, nya tapeter i hallen. Ska om ett par dagar också få nya tapeter i kök och vardagsrum. Ett jäkla flyttande av grejor har det med andra ord varit, och det går upp för mig gång på gång att jag besitter ett stort överskott av ting som jag inte har det minsta nytta av. Det blir alltså att försöka sortera bort en skräp, tillika göra nya prioriteringar, för som jag har det nu kan jag inte ha det. Punkt slut.

Självklart känns det väldigt lockande att gå till farbror banken och be om ett litet kassatillskott för att gotta sig i nya möbler för att göra väggarna rättvisa, men jag tror inte att det är någon bra idé med tanke på ett och annat val man gjort som har med ekonomi att göra. (Till exempel köpa en ny gitarrförstärkare för två par tusenfotingar och dess fem avkommor) Så det blir att hitta på en fräsch och nice möblering och kanske en ommålning av nåt eller så. Funderar bland annat på att måla om mina puls-fynd till högtalare i en verkligt skrikigt röd färg för att sätta krydda på vad som kommer att vara ganska grått.
Tv möbeln skulle inte heller må så dåligt av lite färg, svart eller vitt, men det kräver bra mycket mer arbete, så det blir nog inget av. Kanske ett nyinköp trots allt.

Kanske börjar motivet till rubriken göra sig allt mer tydlig….Jag vet inte.

Ses vi på House of Metal? Säg hej!

1 kommentar

Engagerad.

Av , , Bli först att kommentera 0

Nu kommer vi äntligen igång. Med ‘vi’ menar jag den lilla grupp på fem personer som lyckats knåpa ihop en idé om en musikförening för att få fler att pyssla med musik. Stadgeförslagen är skrivna, det bildandemötet är spikat och annonserat, (Tisdag 17/2 kl 19.00 på Tjärhovet).
Nu återstår ju bara frågan om det finns nåt intresse därute. För på 5 personer kommer man inte långt, men som vi själva sagt: Gå e så gå e annars jitt vi väll vänt tiss he gå….

Bli först att kommentera