Påskön söker ny förvaltare.

Det måhända att min inblick i bolagssverige är klart begränsad och kraftigt färgad av rödgröna idéer som i min naiva lilla hjärnbark tycks vara det naturliga tankesättet för en fungerande värld. Men nog måste det finnas gränser.

Att man som statligt anställd VD väljer att pantsätta ett statligt ägt bolag i ett avtal som kommer att  sluka hela bolaget vid en eventuell katastrof, för att sedan säga "hehörn, nu har jag fuckat upp det, sparka mig så får jag mer kosing på banken".

Han har ju satt sig i en liten finurlig situation där han kan sitta kvar till sin pension och fortsätta genomföra affärer som borgar för detta lands energikollaps, eller bli avsatt och få avgångsvederlag. Enligt mig ska karln bli landsförvisad till påskön där han ska polera statyerna med spott och putsduk och efter det kan han se framemot en tillvaro med 20 000kr i månaden och en hyreslägenhet i Rinkeby.

Men som sagt, egentligen vet jag nog för lite om både avtal, bolag och vd för att ha en neautral bild och en sund åsikt om det som föregåtts. Snälla upplys mig den som kan.

 

Nöff nöff.

Etiketter: , , , , ,

En kommentar

  1. Jesper

    Jag är varken grön eller röd, men tycker liksom dig att det mest ser ut som ett dåligt aprilskämt i mina ögon..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.