2019 ska bli ett produktivt år – men det lägger vi på framtiden

Av , , Bli först att kommentera 0

Nytt år, nya möjligheter. Jag har bestämt mig för att anstränga mig extra för att göra det mesta av 2019. Rent generellt bör man inte skjuta på sånt man kan ta hand om idag ifall man vill leva ett stressfritt och produktivt liv. Med det sagt inledde jag året på motsatt manér, nämligen genom att skjuta alla åtaganden och krafttag till morgondagen. Idag har jag bara tittat på Netflix, ätit pizza och chips. Mer än så mäktade jag inte med dagen efter nyårsafton. Nya tag imorgon. Mot ett starkt åt.

/N

Bli först att kommentera

Då var julen till ända

Av , , Bli först att kommentera 1

Nu är min favorithögtid, julen, till ända. Det känns lite vemodigt nu när insikten att det är ett helt år till nästa jul har krupit fram. Atmosfären är alltid något extra inför och under julafton och det är alltid fantastiskt trevligt när släkt och vänner möts under sådana omständigheter. Årets julfirande bjöd på många skratt, god mat och fina presenter. Man bör kanske nämna att presenterna inte är det centrala utan det sociala är självklart i fokus, men man bör vara tacksam över den möda och tanke som ligger bakom de julklappar som inhandlas. Jag hade turen att få ett klassiskt verk författad av Ernest Hemingway, en Kindle och ett gammaldags rak-kit med rakkniv, skål och gammaldags lödder.

Den gamle och havet

Den gamle och havet – en väldigt fin julklapp

 

Boken har jag redan börjat läsa och när den är färdigläst ska jag nog ge Kindlen ett försök. Frågan är ifall det är möjligt att uppskatta läsning lika mycket i sådant format i och med att jag fullkomligen älskar tryckta böcker. Det man kan konstatera är i alla fall att de gamla sättet att läsa på kanske inte längre är för alla. I vilket fall som helst, oavsett vad jag tycker om själva läsupplevelsen på en platta så är det i varje fall ett väldigt miljövänligt alternativ som spar på naturens resurser.

När det kommer till traditionell rakning kan jag erkänna att jag inte hade någon vidare koll på hur man själv löddrade upp tvål ordentligt men efter en snabb googling fick jag fram en video där jag fick det förklarat för mig. Filmen i fråga var denna - alltså ännu ett bevis på hur användbart internet är i de flesta syften. Det känns som att det finns informationsfilmer om allt möjligt och jag är mer och mer beroende av internet i de flesta avseenden. Jag tittar mer och mer på liknande filmer, oavsett om det som i det här fallet behandlar rakning eller om det rör matlagning, knyta knopar, målning eller installationer av mjukvara.

Ett annat mindre roligt faktum är att det är jobbdags imorgon igen. Man blir lätt van vid ledigheten och jag önskar verkligen att jag sparat semesterdagar att använda för torsdag och fredag, men man kan inte vinna varje gång. Dags att förbereda inför morgondagen.

/N

 

Bli först att kommentera

Redo för jul

Av , , Bli först att kommentera 0

Hela dagen har tillägnats åt diverse julförberedelser: shopping, städning och bakande. Nu är jag äntligen redo för jul. Självklart hade jag inte hunnit köpa presenter åt alla eftersom jag har skjutit på den biten till så länge det bara gått. Samma visa varje år och det får man straffas för när man måste ge sig ut i julrushen. På grund av att julklappsjakten tog längre tid än planterat blev även kvällens planerade julbak försenat och jag har precis fått ur bullarna ur ugnen. Till skillnad från många av mina vänner verkar jag aldrig ha lämnat den ungdomliga förkärleken för deg utan jag gräddar alltid mina bullar varsamt för att få dem så ljusa som möjligt. Som tur är tycker även de flesta i min familj om lättgräddade bullar så imorgon kommer inga bli besviken. Här är resultatet efter bakningen.

Lussebullar

Resultaten från kvällens julbak. Lättgräddade lussekatter som förmodligen kommer göra succé efter Kalle.

På temat Kungsleden, som jag vidrörde i föregående inlägg, så såg jag att Fjällräven gick ut med information om sina vandring längst densamma någon dag efter att jag skrivit om sommaren eskapader. Faktum är att jag hade tänkt delta vid vandringen 2018 men tiden passade inte min semester så jag fick gå i egen regi. 2019 går vandringen en veckan tidigare vilket gör att jag borde kunna gå så jag får se till att försöka boka en av de tidiga biljetterna vid släppet så att jag får möjlighet att testa på deras vandring. Jag kan tänka mig att man träffa många nya vänner på så här stora evenemang vilket passar mig utmärkt.

I vilket fall som helst är det väldigt trevligt med julafton och jag ser framemot att spendera dagen med familjen.

/N

Bli först att kommentera

Bloggstart

Av , , Bli först att kommentera 0

Sent omsider ska då mitt nyårslöfte för 2018 infrias, nämligen att ta upp mitt skrivande igen. Tidigare i livet skrev jag alltid ner mina vardagliga iakttagelser men med tiden föll den rutinen bort som en kombination av tidsbrist och nya intressen. Däremot har jag saknat den ro skrivandet skänkte mig och därför bestämde jag mig att 2018 skulle bli året jag tar nya tag och vässar pennan (eller dammar av tangentbordet i detta fall).

Med minsta tänkbara marginal skapar jag därför denna blogg; här kommer jag främst avhandla saker jag stöter på när jag åker land och rike runt, och även de ämnen jag brinner för: friluftsliv, motion, djur och böcker.

Nu när 2018 snart är till ända kan jag summera året ett av de mest händelserika år jag upplevt, båda på ett privat plan men även ur ett omvärldsperspektiv. Årets höjdpunkt var utan tvekan när jag snörade på mig mina vandringskängor och vandrade Kungsleden under sensommaren. Avkopplingen en flerdagarstur skänker är svårt att hitta på annat håll i livet.

skylt från kungsleden 2018

En bild jag tog under sommarens vandring. Navigeringsmärket har blivit något av en symbol för Kungsleden.

Nu avslutar jag mitt första inlägg och ska fokusera på att lära mig bloggens struktur samt fila på profilens utseende.

/N

Bli först att kommentera