Då var julen till ända

Nu är min favorithögtid, julen, till ända. Det känns lite vemodigt nu när insikten att det är ett helt år till nästa jul har krupit fram. Atmosfären är alltid något extra inför och under julafton och det är alltid fantastiskt trevligt när släkt och vänner möts under sådana omständigheter. Årets julfirande bjöd på många skratt, god mat och fina presenter. Man bör kanske nämna att presenterna inte är det centrala utan det sociala är självklart i fokus, men man bör vara tacksam över den möda och tanke som ligger bakom de julklappar som inhandlas. Jag hade turen att få ett klassiskt verk författad av Ernest Hemingway, en Kindle och ett gammaldags rak-kit med rakkniv, skål och gammaldags lödder.

Den gamle och havet

Den gamle och havet – en väldigt fin julklapp

 

Boken har jag redan börjat läsa och när den är färdigläst ska jag nog ge Kindlen ett försök. Frågan är ifall det är möjligt att uppskatta läsning lika mycket i sådant format i och med att jag fullkomligen älskar tryckta böcker. Det man kan konstatera är i alla fall att de gamla sättet att läsa på kanske inte längre är för alla. I vilket fall som helst, oavsett vad jag tycker om själva läsupplevelsen på en platta så är det i varje fall ett väldigt miljövänligt alternativ som spar på naturens resurser.

När det kommer till traditionell rakning kan jag erkänna att jag inte hade någon vidare koll på hur man själv löddrade upp tvål ordentligt men efter en snabb googling fick jag fram en video där jag fick det förklarat för mig. Filmen i fråga var denna – alltså ännu ett bevis på hur användbart internet är i de flesta syften. Det känns som att det finns informationsfilmer om allt möjligt och jag är mer och mer beroende av internet i de flesta avseenden. Jag tittar mer och mer på liknande filmer, oavsett om det som i det här fallet behandlar rakning eller om det rör matlagning, knyta knopar, målning eller installationer av mjukvara.

Ett annat mindre roligt faktum är att det är jobbdags imorgon igen. Man blir lätt van vid ledigheten och jag önskar verkligen att jag sparat semesterdagar att använda för torsdag och fredag, men man kan inte vinna varje gång. Dags att förbereda inför morgondagen.

/N

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.