>781 120 rasister – Deal with it!

Av , , Bli först att kommentera 4

Det står i dagens Expressen att Sverige inte kan ha så många rasister!? Men nu har vi ju svart på vitt! att landet härbärgerar åtminstone detta antal främlingsfientliga medborgare. Jag tror dessutom att de som röstat på Sverigedemokraterna bara är en bråkdel av alla svenskar som är avogt inställda till invandrare. Man behöver bara fråga de arbetssökande invandrare som sökt hundratals arbeten bara för att få tillbaka sina CVn med beskedet att ”Tjänsten är tillsatt”. Skulle enbart arbetsgivare som röstar på SD stå för detta svek mot ambitiösa människor från andra länder som vill skapa sig en framtid i landet vore detta inget problem. Nej, svensken är i grunden rasist och det är bara tack vare det idoga och konsekvent utförda demokratiarbete som utförts under tidigare årtionden som nödtorftigt lyckats hålla rasismen inom hank och stör. När högervindarna i slutet av förra århundradet började erodera den tidigare så framgångsrika demokratiska samhällsordningen gnagdes även skyddet för de svaga grupperna ned. Valåret 2006 är ett märkesdatum för när denna utveckling accelererade till vad det är nu med fallande siffror i snart sagt varje mätning av länders generella tillstånd. I samma takt som den alienation högerpartierna i riksdagen utvecklat till fulländning har Sverige rasat i alla mätningar. För att få bukt åtminstone med främlingsfientligheten borde således de partier som nu ska plocka ihop ett regeringsunderlag i demokratins namn även vidtala företrädare för SD. Enda sättet att bromsa politikerföraktet bland ”utanförskapets” (jag hatar ordet) människor och därmed rycka undan mattan för Sverigedemokraterna är att ha tillräckligt med ”balls” för att bita ihop och ta med dem i den skumpande båten.

Ett genidrag!

Av , , Bli först att kommentera 3

Om Löfven & Co menade allvar med att marginalisera det nya 13-procentpartiet i riksdagen borde de erbjuda något av ”järnrören” en plats i regeringen. Det skulle vara det ultimata sättet att underminera förtroendet bland de röstande politikerhatarna för de järnrör som utkristalliserats ur den rasistiska myllan. För vilka av de marginaliserade utanförskapsmänniskor som i förtvivlad omsorg om sina egna bidrag röstat på ”de brune” skulle lägga sin röst på ett parti som blivit ett med etablissemanget vid valet 2018? Inte många…

13 procent idioter?

Av , , 2 kommentarer 1

Ja, det är väl så många tänker när de ser 2014 års valresultat. Två decenniers oavbrutet privatiserande av välfärd och skola har gjort att en allt större del av befolkningen känt av det ”utanförskap” framförallt högerns retoriker under de senaste åtta åren försökt motsäga. Men verkligheten kommer till sist att drabba även den mest framstående retoriker. Det är dock inte hela den tragiska sanningen. Under tiden har ur de bruna folkdjupen ett växande elitistiskt högerparti vaskats fram. Och från och med nu sitter åter vänstern bänkade på taburetterna med krav på sig att försöka pressa tillbaka samma bruna sörja som flöt upp då det begav sig på 1940-talet. Det är bara att konstatera att en stor del av svenskarna är rasister och det är enbart tack vare starka vänsterkrafter de inte lyckades göra sig gällande inom den yttersta makten under 1900-talet. Man kan bara hoppas att dagens valresultat blir en väckarklocka för den vänstra delen av politikerkadern och att de återigen lyckas lägga på locket för de avskyvärda politiska strömningar som ådagalagts under de senaste åtta åren av högerstyre.

På kvällspromenad

Av , , Bli först att kommentera 8

lingon_P1040373

Lingonrött blåbärsris bland bären.

kura_P1040367

Kura skymning…

stol_IMG_0946

Solen går ned intill Stol Nr 1.

svampar_P1040358

Ståndaktiga sappen.

frukt_IMG_0961

Stor asp med frukt.

brons_IMG_0888

På kvällen bronseras alla skräddare.

vass_IMG_0870

 

En brun undervegetation

Av , , 1 kommentar 6

är grogrunden för Sverigedemokraterna. Arne Lapidus dokument om hur (och framför allt av vilka) partiet grundats avslöjar vad vi redan anat. Ur den latenta rasism som funnits bland svenskar sedan långt innan förintelsen har ett främlingsfientligt parti framsprungit och lyckats skapa sig plats i den svenska riksdagen. Läs Expressen idag!

1 kommentar
Etiketter: , ,

Tjakttjagiessie

Av , , Bli först att kommentera 14

Nu råder höstsommaren, kanske mer höst än sommar för det går snabbt nu.

hassjevirke_P1040275

Här har tiden stått stilla i årtionden . Det sega hässjevirket trotsar tiden och försöker förtvivlat hålla sig upprätt med hjälp av en trädstam.

ronnbar_IMG_0667

Mycket rönnbär betyder…

renfana_P1040284

Renfana.

osynlig_IMG_0690

Pinntjuren tror förmodligen att han är osynlig bakom buskarna.

aftonhimmel_IMG_0645

En ljusstrimma i höstens färger återstår av kvällsljuset.

Inomhusmyshelg

Av , , Bli först att kommentera 6

Min inomhusmyshelg kunde inte avslutas mer stilenligt än med PGA-golf i TV-rutan och en tallrik krusbärskompott med vaniljglass i fintallriken framför sig. Mmmm…

kompott_P1040251

Ask bluddrar

Av , , Bli först att kommentera 1

Justitieminister Beatrice Ask anser att det vore helt fel av myndigheterna att gradera yttrandefriheten: ”Jag tror att det skulle vara en farlig utveckling om vi skulle börja pröva vilka åsikter som kan få demonstreras. Grunden i ett fritt och öppet samhälle är att man låter yttrandefriheten vara total och gälla alla”, säger hon i nyhetsmedia.
Men vänta nu, är inte yttrandefriheten redan ”graderad” i svensk lag? Att till exempel använda rasistiska invektiv mot meningsmotståndare i det offentliga samtalet är (eller borde iallafall vara) otillåtet enligt lagen. Och i så fall borde en polismyndighet ha stöd i lagen om de nekar nazistiska megafoner demonstrationstillstånd. Det är nog snarare så att polisen gör ett politiskt ställningstagande när de med blint våld försvarar nazistiska manifestationer.

Efter regnet

Av , , 1 kommentar 14

bjorklov_IMG_0262

 

tagetes_IMG_0338

 

apple_IMG_0306

 

blombord_IMG_0241

 

vinbar_IMG_0347

Regnet har sköljt över sensommarens växtlighet och temperaturen har sjunkit – just nu har vi 17,7° i ”skuggan”. På Fyran intervjuas 2 presumtiva marsresenärer som planerar att följa med forskare till en ogästvänlig plats ute i rymden för att aldrig återvända. I min värld finns ingen plats för funderingar i den riktningen, jag har min blick fästad vid min omedelbara närhet och är nöjd med det, vilket faktiskt är en himmelsvid skillnad…

Gomorron!