Längre dagar?

Av , , Bli först att kommentera 1

Vi satt nyss vid eftermiddagskaffet och den flummiga lunchkoman hade börjat avklinga då den eviga frågan om dagens klockändring dök upp. Är den verkligen är meningsfull? Slutsatsen blev ett enigt Nej. I förlängningen av detta kom så den naturliga frågan: Hur förändras dagen när tiden flyttas fram en timme? Blir det ljusare längre på eftermiddagen eller är morgonen ljusare? Yrvakna som vi var ur den nämnda koman kunde våra intellekt inte riktigt få grepp om den nya tiden.
- Det blir väl ljusare?
- Ja, dagarna blir väl längre samtidigt som nätterna förkortas?
- Dagarna blir varken kortade eller längre bara för att vi ställer om våra klockor.
Jo det blir de faktiskt. Dagarna blir längre eftersom det är mörkt längre på morgonen och det sker i det fördolda för då sover man (förhoppningsvis).
Sedär – kaffet fick de mentala dimmorna att skingras och en logisk och dessutom sympatisk slutsats såg dagens ljus…

Enpartistat?

Av , , Bli först att kommentera 2

Tidningarna översvämmas nu av historier om sossarnas svikna vallöften. Men, hur var det under de åtta år som föregick den nuvarande koalitionen? Jo när något parti i fyrklövern blev överkört av de andra tre försvarade detta partis företrädare sig med att ”i en koalition måste man ibland kompromissa”. Men idag är det tydligen inte denna klyscha som gäller trots att vi även nu har en koalition vid taburetterna. Kan denna kampanj möjligen bero på att över 90 procent av den svenska pressen är borgerlig och helst vill se Alliansen vid rodret?
För att en regering ska kunna undvika en svekdebatt i fråga om sina vallöften måste den ha möjlighet att köra solo och vad får vi då? Jo en enpartistat eller ”diktatur” enligt kinesisk modell, och något sådant vill väl inte den liberala pressen ha.

Bli först att kommentera

De hypade skäggen

Av , , Bli först att kommentera 4

Nu börjar man bli lämpligt less på nyhetsprogrammens, twittrarnas och framförallt hatbloggarnas hypande av de hatiska skägg som förpestar tillvaron för människor i Mellanöstern. Det spelar ju ändå ingen roll vad vi här uppe på tundran anser om dessa dårars agerande. Syftet med näthatarnas agerande blir därför att utnyttja situationen för slå in kilar mellan oss här uppe i norr och de människor som enbart till det yttre påminner om de förhatliga terroristerna. I själva verket blir näthatarna och terroristerna i Mellanöstern samma andas barn. Rassarna på nätet arbetar för att Sverige ska förvandlas till ett helvitt reservat på samma sätt som de islamistiska skäggen anser att Mellanöstern ska förvandlas till ett heltroende islamiskt reservat.
Engagemang är hett och har lyckats ta musten ur den politiska debatt som egentligen borde handla om vår egen vardag. Den lokala politikerkadern lämnas nu ifred och kan i skydd av mediestormarna fatta hur verklighetsfrämmande beslut som helst i ärenden som påverkar vår tillvaro och vår framtid. De beslut som egentligen borde ligga i debattens öga kan fattas utan medial debatt eftersom allt engagemang ägnas åt frågor som vi ändå inte kan påverka.
Gomorron!

Tack Jörgen!

Av , , Bli först att kommentera 11

Det känns varmt i hjärtat när man läser om Jörgen Grankvists handlande gentemot den utblottade Valentin Husear från Rumänien. Tron på människan får en kort revival innan man än en gång upptäcker att de avpixlade sd-rassarna Mexan och Göran Jonzon fortfarande är bland de mest lästa på vk.se:s blogg.
Så än en gång tack för visad medmänsklighet, Jörgen!

Kunde väl tro det!

Av , , Bli först att kommentera 7

I dagarna raljerar ”sociala medier” över Fredrik Reinfeldts iakttagelse att det finns gott om plats i Norden för flyende immigranter. Eftersom detta var ett lösryckt citat ur en intervju med Reinfeldt blev det intressant att kolla vad mer han kan ha sagt i frågan om invandringen. Och gott sa’n, det verkligt intressanta i hans utsaga var något som de flesta svenskar verkligen kan skriva under på. Han menar nämligen att de länder som alltid har välkomnat invandring har tack vare en mix av olika kulturer skapat de mest dynamiska samhällen världen skådat. Han tar USA som exempel och säger även följande i intervjun:

”…Fredrik Reinfeldt upprepar sin vision om Sverige som ett multikulturellt land, med exempelvis USA som förebild.
– Med det vill jag säga att några av våra mest välutvecklade och bästa ekonomier ofta varit länder som tidigt har varit öppna för invandring och för att människor ska kunna komma från olika delar av världen, säger han till tidningen.”

De skattemedel vi använder för att få invandrarna att trivas i vårt land är således väl investerade slantar. Att det sedan även finns plats för fler människor i Skandinavien är i denna kontext naturligtvis en fördel…

SD = IS Light

Av , , 4 kommentarer 7

Paradoxalt nog delar SD och IS på programtiden i TVs nyhetssändningar. Denna morgon handlar första halvan om de förödande konsekvenser SDs agerande kommer att få för arbetet i Sveriges riksdag och resterande nyhetstid ägnas åt IS mördande i Mellanöstern. Och trots de yttre yttre skillnaderna är organisationerna två sidor av samma mynt. Metoderna är naturligtvis helt väsensskilda men syftet är detsamma: ur kaosskapande åtgärder ska makten vridas ur händerna på folkvalda majoriteter.
Paradoxen är total.
(Och som ett brev på posten kommer samma konstaterande från Daniel Suhonen idag!)
Gomorron!

Att söndra och härska

Av , , Bli först att kommentera 5

Efter en halvtimmes harang om vikten av att sätta stopp för invandringen kröp så SDs beslut om den kommande budgeten fram. Ett av skälen för beslutet visade sig vara att man till varje pris vill isolera MP från inflytande i Sveriges riksdag. Inom parentes kan man tycka att det är en irrationell inställning efter allt klagande över den påstådda isolering partiet självt råkat ut för. Men det som framstår som mest förbryllande är att de avser att rösta ja till Alliansens budgetförslag trots att detta i likhet med regeringsbudgeten inte innehåller någon skrivning som tillfredsställer SDs krav på en avsevärt stramare invandringspolitik. Då var det alltså inte enbart invandringen som var stötestenen utan viljan att skapa oordning i rikspolitiken. Ett klassiskt beteende som har många fascistiska föregångare, läs fascisternas agerande i Tyskland, Italien och Spanien under 1900-talet.
Det är blockpolitiken inför valet 2006 och senare regeringen Reinfeldts pissande på den generella välfärden som har skapat detta missnöjesmonster i svensk politik. Nu är det dags för partierna att bryta upp sin farliga blocklåsning och börja agera som egna partier igen, i annat fall kommer vi även fortsättningsvis att få dras med att ha ett kaosskapande missnöjesparti i riksdagen. Fy f-n!

VK/VF femdagarstidningar?

Av , , Bli först att kommentera 0

När inte Västerbottens-Kuriren och Folkbladet har råd att distribuera tidningen veckans alla dagar kanske man istället kunde skippa lördagstidningen och bli 5-dagarstidningar? De resurser som frigörs genom en sådan åtgärd kan sedan läggas på att skapa ännu bättre tidningar under veckans 5 återstående dagar. Lördagar och söndagar är dessutom de flesta lediga från sina arbeten och har tid att penetrera nätet efter nyheter. En del av de frigjorda medlen kunde vara en bra injektion till ännu bättre bevakning just under helgdagarna.
Bara en tanke.
Gomorron!

Brattsbacka 2015

Av , , Bli först att kommentera 5

Nu är nykalendern tryckt och klar. Bilder på vår nakna natur…