De lojala stötdämparna

"Det tar tid innan skolreformen får effekt" skriver Emma Wrange i dagens VK. Hon en representant för den kader av lojala "stötdämpare" som den borgerliga pressen städslat sedan Alliansens makttilträde 2006.
Fan tro’t, sa Relling. Inlägget bygger nämligen på en infam jämförelse med Finlands reformering av undervisningen. Det lilla jag registrerat om den finska omdaningen av skolan är att den innehåller helt andra parametrar än det sammelsurium av förändringar som emanerat från Björklunds kansli. Alliansen rivstartade med "reformeringen" efter tillträdet 2006 och nu när vi snart skriver 2013 har tydligen inget annat skett än att kunskapsnivåerna sjunkit vid varje mätningsår. De svenska lärarna är numera EUs mest missnöjda med både arbetsvillkor och yrkesval, de arbetar till skillnad mot övriga Europa alltför mycket med läroboksstyrd undervisning i bl.a. matematik på grund av hög lärartäthet osv. Att den svenska trenden skulle tvärvända under de återstående fyra åren av förändringar är faktiskt inte troligt.
Därför håller jag den lojala kadern av liberala stötdämpare ansvarig för att mina barnbarn kommer att vara hänvisade till en onödigt undermålig skolgång.
P.S. Upptäckte just att även Expressen kastat in handduken…

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.