Vänsterpartiet

Vänsterpartiet har systematiskt målat in sig i ett hörn under de senaste åren. När man nu upptäcker att man är rätt ensamma där blir goda råd dyra för ett parti i lätt kris.
Av de lovande tendenserna till uppgörelse med det förflutna och pragmatiskt nytänkande blev inget sedan traditionalisterna tagit ett fast grepp om partiet och nytänkarna motats bort. Partiets program och framtoning har varit hopplöst förlegat (även om man får pluspoäng för att man gått emot exempelvis FRA-förslaget med riktiga argument), vilket inte bara gjort väljarna tveksamma och utan också fått de tilltänkta samarbetsparterna inom socialdemokraterna och miljöpartiet att drömma om regeringsinnehav utan vänsterpartiet.
Sent omsider börjar det kanske gå upp för vänsterpartiet att en förändring är nödvändig om inte riksdagsexistensen ska vara allvarligt hotad, men förändringsberedskapen är inte särskilt stor, kommer sent och bara i begränsad form. Och återstår gör också en ordentlig uppgörelse med partiets gamla, vacklande demokratisyn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>