Är det dags för ett sprutbytesprogram även i Umeå?

Beskedet att Stockholm överväger att pröva ett sprutbytesprogram lär väcka debatten om det till nytt liv även i Umeå.  Är det dags för ett sprutbytesprogram även här?

Etiketter:

3 kommentarer

 1. Åsa Gustafsson

  Självklart. Det är en skam för alla större städer att vara i avsaknad av ett sådant program. Som varje tänkande person inser så ökar inte sprutbyte narkotikamissbruket. Inte heller underlättas knarkandet, i själva verket gör ett sprutbytesprogram varken från eller till för för minska/öka narkotikamisbruket. Men fördelen med ett sådant program är att man bevisligen minskar smittan av HIV och hepatit C, vilket är avsikten. Jag kan inte annat än att dra slutsatsen att motståndare till sprutbuye faktiskt tycker att missbrukarna lika gärna kan dö en för tidigt död.Det är i grunden inhumant.

 2. Anonym

  Vad sägs om större satsningar på att få människor fria från missbruk! En misslyckad lösning är att dela ut sprutor. Ska vi kanske då i förlägningen också dela ut fria droger för att minska brottsligheten som missbrukarna måste finanisiera missbruket med!

  Åsa tycker att hon är tänkande – visa då detta genom att tänka lite mera!

 3. Åsa Gustafsson

  Anonym blandar , som många moralister ihop saker och ting. Sprutbyte varken minskar eller ökar missbruket. Däremot misnkar det dödliga sjukdomar. Smittstpridningen av Hepatit c och Hiv har minskat i Malmöregionen vilket hos varje icke hjärndöd person( man behöver inte ens kunna tänka, vilket anonym dessutom verkar ha svårt för), borde vara positivt. Visst det vore jättebra om folk inte söp, knarkade, knullade med okända och åt fibrer hela dagarna men det lär inte hända. Åsa Gustafsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>