Närproducerat

För vem?

Mellan hägg och syren

Äntligen har stormen lagt sig och djur och människor kan återgå till det normala. Ändå tänk vad naturfenomen kan ställa till med. Våra grisar som skulle på slakt passade på att rymma under de tre timmar av elavbrott som stormen förorsakade. Innan vi hunnit få in våra rymmare hade avtalad tid med slakteriet sedan länge passerat och grisarna får stå på tillväxt under ytterligare en tid. Nåväl, vi stressar aldrig vad gäller djur då vår övertygelse i produktion är att alla, såväl människa som djur mår bra av en stressfri miljö oavsett vad det handlar om. Kanske därför en del av oss väljer att bosätta oss på landet, långt ifrån stress, press, prestige och övriga krav som ställs på stadslivet. För oss är en tidig morgon med soluppgången en underbarstund att uppleva när naturen, djur och människan sakta vaknar till en ny dag.

Idag kom äntligen det efterlängtade regnet som behövs både till insådd åker och pärland. Som jordbrukare är man extremt beroende av att vädergudarna visar sig från sina bästa sidor under sommarhalvåret då djurens och människorna mot ska produceras. Regnet kommer lägligt och man kan bara hoppas det håller i tillräckligt länge för en rejäl rotblöta.

Sen är det lite så att våra ekologiska åkrar kräver en natur i rytm för att leverera så det ska bli spännande att se vad den ekologiska åker presterar med bara naturen som hjälp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.