Ligger Kalmar i Norrland?

Den utlovade utflyttningen av statliga myndigheter har nu tagit sin början, men var det Södra Sverige det skulle först och främst ske och där behoven är som störst? Men kanske man räknar med att fånga så många röster som möjligt? Norrland är mindre väsentligt i det hänseendet och då oavsett vilken färg man bär i rockskärpet.

Jag har haft på förslag länge att vi skulle ha lättnader för företag som vill etablera sig här. Ett är sänkta elavgifter, eller t o m helt befriade under en viss tid. Nu har regeringen kommit på den idén när de vill ha företag främst till S-holmsområdet(?). Det gäller inom data och IT-anläggningar. Visst går det förbättra om viljan finns, men det verkar inte intressant. Nä att tillföra något hit anses nog som en förlustaffär, däremot att utnyttja resurserna härifrån är det ingen som klagar på.

Här är förslaget

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>