Skogsbygderna utsatta

Man har nu kommit fram till genom den landsbygdsutredning som nyligen presenterades att både Jämtland och Västerbotten är mest illa utsatta vad det gäller avfolkning och då saknaden av arbete eller sysselsättningar i olika former. Här ingår även givetvis företagande.

Att det är så har väl de flesta av förstått att skogsbygderna är de mest utsatta. De gamla näringarna har inte kunnat ersättas med nya förändrade sysselsättningar. Datan som skulle bli det nya har inte blivit så lyckat. Dessutom har inte alla den utbildning som krävs för en omställning och har de så finns inga lämpliga arbeten. Något av ett moment 22. I reportaget nämndes trots allt inte Vilhelmina som de mest utsatta orterna. Tvärtom verkar det ändå rulla på här och det känns faktiskt som riktigt optimistiskt trots allt.

Samerna är också ett viktigt inslag som vi inte får glömma, både vad det gäller sysselsättning men även kulturellt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>