Torgny Lindgren – En Västerbottensprofil ur tiden

En man stiger på bussen. Han heter Olof Helmersson och har genomkorsat Västerbotten för att avkristna det, eftersom han en gång har verkat som karismatisk predikant på bygden men nu har tappat tron och vill ställa ett och annat till rätta. Det är i slutet på romanen ”Norrlands akvavit” och Olof Helmersson är inte ensam på bussen. ”På sätet för handikappade satt en skäggig, djupt hopsjunken gestalt i beigefärgad kavaj och med uppknäppt skjorta. Det är den gamle utflyttade författaren som hyst in sig i Alexander Bomans uthus för att en aning sorgsen skriva sin sista roman från en hembygd som han ofta beskyllts för att själv ha uppfunnit.” Ja, det är Torgny Lindgren som skriver in sig i sin egen roman. Läs mer här

svt

 

namn

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>