Småjäntor ingenting att ha

Av , , Bli först att kommentera 0

Småjäntor som Ebba B T är inget regeringsdugligt alternativ i en regering och inte heller Annie L. Dessutom är varken C eller Kd som partier inte önskvärda om jag skulle bilda en regering. Jag kanske hellre då skulle föredra Sd?

Allt är inte skit man säger och det kan tåla en rejäl diskussion för att få fram lite mera fakta. Att jag skulle gilla S överlag är också fel. Det finns många dåliga människor där också men även bra. På många ställen vågar man inte ta en rejäl diskussion. Vi kan jämföra med Umeå. Det är alldeles för slutet som det nu är, den gamla ”FD” var en betydligt livligare person. Det verkar jätteslött som det nu är.

Jag har egentligen aldrig gillat Löfvén just för att han har haft så svårt göra tydliga uttalanden. Det verkar han nu kommit över och är mycket rakare och tydligare senast jag såg honom framträda offentligt. Men visst det brister i den här regeringen också det går inte komma från. Det är inte Gud vi pratar om utan vanliga människor som alla kan ha problem i sina roller.

Det som retar mig något är korset många bär, ett bevis på Kristi tro? Jag inte finner att vare sig Sd och allra minst Kd skulle ha något med kristlighet göra på det sätt de agerat/agerar. Så skulle inte Jesus uppträtt om han levat och vi utgår därifrån.

Många säger Jesus var en typ av kommunist av den goda sorten som gärna delade med sig till andra. Både kunskap och hjälp som vi nu har i en modern doktor, han kunde hela och läka. Många som kallar sig kristna eller låtsas tillhöra det vet inte mycket om livet.

Just nu är Löfvén det bästa alternativet. Många gamla sossar har försökt påverka honom, inte minst Göran P, men det har inte lyckats något bra. Löfvén är lite av den gamla sorten, eller nyare om man så vill och utvecklats till en bra ledare. Problemet med Kristersson att han är oprövad och det kommer säkert att märkas. Men det är inte mitt problem.

Rikspolitik och lokal politik kan skilja och både Kd och även C kan ha duktiga politiker enligt min bedömning.

Bli först att kommentera

Landstingen det billigaste och bästa alternativet

Av , , Bli först att kommentera 1

Trots det mygel vi ibland påtalar är landstingen det bästa och billigaste alternativet vi kan ha. Man har i England prövat på med rationaliseringar och effektiviseringar och nått ett visst bättre resultat men till ett betydligt dyrare pris, Det går naturligtvis att vi får som exempelvis i Amerika med egna försäkringar och svindyra avgifter för den som vill ha den bästa vården. Visst kan väntetiderna bli långa ibland, jag vet inte för jag har aldrig behövt vänta de gånger jag sökt. Men visst om vi tar Storstockholm det sjukhuset som moderaterna under förra regeringen drev igenom, då kan vi börja prata om kostnader för själva sjukhuset. Men de drabbar inga fattiga och det är nöjda med moderaternas politik så då är det väl bara punga ut med vad det kostar.

NUS såg jag var utsett till bästa sjukhus i Sverige. Hur dom här undersökningarna går till ställer jag mig ändå tveksam till. Alla andra undersökningar också.

Den privatiseringsvåg som förra regeringen genomförde ställer jag mig absolut emot. Nu har regeringen och vänsterpartiet lagt fram ett förslag om begränsningar av vinsterna. Äntligen, men de kommer knappast gå igenom i riksdagen. Sd liksom de borgerliga kommer rösta mot. Dom vill att människor ska vara en resurs för vinster, inte ge vård till alla. Frågan kommer då bli vilande till valet och ingå som en valfråga. En väldigt viktig sådan.

Bli först att kommentera

Skulle du lita på en ny borgerlig regering?

Av , , 6 kommentarer 1

Jag skulle inte göra det, speciellt då vi inte får något svar från någon hur de tänker göra med Sd. Tänker Kristersson ta stöd av Sd vid en eventuell ny regering? Han fladdrar lite hit om det. Inom Moderaterna finns två grupper, den ena högerkonservativa och den mera liberala. Den sistnämnda vill helst inte ha ett samarbete mad Sd. Den förstnämnda mycket gärna. Hit hör även partiet Kd som gärna bjuder in Sd om de skulle lyckas hålla sig ovanför spärren.

Jag tror dock att Löfvén kommer att sitta kvar. Han blir bättre och bättre i sin roll, riktigt frän och bra och törs säga ifrån. Han har nu också suttit en period och blivit så att säga varm i kläderna. Ska vi få den blå-svarta röra igen då flyttar jag. Men jag tror inte det. Löfvén kommer ta hem spelet. Kristersson har inget nytt komma med än gammal högerpolitik som hör hemma på antiken när demokratin inte var fullt utvecklad. Han står för ett gammaldags tänkande och hans politik är koncentrerad till storstadsregionerna där dom rikaste bor och hans politik utgår efter det också. Han har ingen politik för hela landet Sverige. De andra ”kråkorna” ger jag inte mycket heller för. Punkt!

 

6 kommentarer

Konsekvenserna av Reinfeldts politik

Av , , 2 kommentarer 2

Sällan kommer resultaten direkt utan det brukar dröja. Går vi tillbaka i tiden till 2006 när den förra regeringen vann makten inleddes en nästan total avrustning och då menar jag inte bara Sveriges försvar utan en social nedrustning inte minst. Går vi tillbaka också till den tiden var problemen inte alls lika stora som vad de nu är.

Människor lämnades vind för våg eller familjer, invandrare eller inte, båda grupper drabbades till nackdel med de skattesänkningar som då inleddes. Allting skulle föras över på den enskilde individens ansvar, vi kan kalla det den amerikanska modellen. Privatiseringar av olika slag infördes. Familjer med barn som inte vuxit upp i välbärgades hem och omvårdnad utelämnades, var och en får skylla sig själv i den situation de hamnat i. Det var det allmänna resonemanget i den regeringen. Sverige skulle framåt i deras regi. Företagandet skulle öka, även det okontrollerade och det vi nu ser, det fröet såddes då. Kriminaliteten den vi nu ser är det frö som då såddes och blivit potent utvecklade växter, vi kan kalla det det värsta ogräs landet Sverige upplevt. Aldrig mer höger-liberal politik.

2 kommentarer

Världsberömd filmstjärna sågar me too – Tramsigt!

Av , , Bli först att kommentera 1

Nu har den gamla världsberömda filmstjärnan Brigitte Bardot uttalat sig om me too. Hon tycker det är bara trams och att de flesta vill ha uppmärkshet. Själv säger hon att hon tyckte det var smickrande när de gav henne kommentarer och att hon aldrig föll offer för sexuella trakasserier. En ny modefluga som redan börjat slockna. Det är ju de grova övertrampen främst vi måste motverka. Rena våldtäkter inte minst. Har de minskat efter det här? Tvärtom har aldrig så många blivit våldtagna, eller att de blvit ”tagna” på allvar.

Bli först att kommentera

Umeås Trump – eller lika barn leka bäst

Av , , 4 kommentarer 12

Finns det något han inte kritiserar, lägger sig i och/eller vet allting bäst. Är det inte domarna i ishockey så kan det vara reportrar/journalister främst på tidningen VK som kritiseras eller t.o.m. vanhedras för sitt yrke till närmast individpåhopp. Han vet vad allting beror på, även varför Norrtågen inte går, i.o.f. sig kan han ha rätt i det, jag har inte läst hans senaste inlägg just iden frågan, bara rubriken. Det blir alltför jobbigt läsa allt vad han skriver om.

Han klagar vitt och brett i allting och minst ett par inlägg/vecka handlar om Trump och hans inkompetens som president. Var får han det ifrån? Har han kontakter i Amerika och nära presidenten eller Vita Huset? Naturligtvis läser han också vad journalister/rapporterar skriver eller på annat sätt får information från något media.

Hela detta norrländska kustområde, strax ovanför Ö-vik ända upp till området Skellefteå måste bestå av föregångarna till vårt nuvarande moderna människosläkte till största delen bestående av homosapiens utom dessa individer som tillhör den mindre utvecklade föregångaren neandertalaren. Undantag finns och alla ska inte sammanföras till denna föregångare.

Undersöker vi lite noggrannare ser vi att de har stora andningshål i näsborrarna och andra liknande egenskaper som kan hänföras till förgångaren neandertalaren. Man hör det också på deras mindre utvecklade språk och deras sätt kommunicera, även ser vi det i deras ansiktsuttryck som ofta kommer fram när de ska förklara något som i grunden består av något de själva inte begriper. Det döljer oftast någon sanning, eller om man så vill ljuger.

Vem åsyftar jag då? Det är naturligtvis en av grundarna till den kultur som råder och troligtvis inte nått stadiet av utveckling till vår moderna människa homosapiens, Umeås ”FD”.

Han har själv varit med och skapat all denna kultur som han nu oftast kritiserar.

Varför är Norrland mindre utvecklat än Södra Sverige, i grunden beror det av det här.

Oh my God

 

4 kommentarer

Bluffen av Nordkorea

Av , , Bli först att kommentera 1

Kim, Nordkoreas diktator har skickat sina sändebud till Sydkorea, eller den fredade zon som ligger mellan de båda länderna. Där har de mötts olika företrädare för länderna och de som har insyn och även bestämmande i de Olympiska Spelen som kommer att äga rum i Sydkorea PyeongChang 9-25 februari.

Svälten och misären i landet som vi inte får se ligger på hög nivå, lika illa som det blivit i Venezuela med sin diktator. Båda länderna har ett handelsembargo mot sig om än Nordkorea vi får ännu mindre insyn från. Nordkorea med sina hotelser och raketuppskjutningar hotar inte bara USA utan Japan också. Sydkorea som ligger närmast har inte varit något undantag. Nu inser den lille diktatorn att Trump menar allvar att utplåna Nordkorea om missiler skickas direkt till USA.

Han är smart den lille jäveln ändå och försöker nu blidka Sydkorea för att få ta del av OS och få omvärlden tro det skulle över en natt han ändrat strategi. Det är bara ett lömskt spel för att kanske få in några varor och lite handel till hans fruktansvärt utblottade och lidande folk. En mycket otäck typ vi kan likna med hur nazisterna var med människor som de gjorde experiment på. Vi har ingen aning om dess råa metoder, inte minst på sin egen befolkning. Säg bara ett ord som inte anses lämpligt och du är dödens. Var glad du bor i det land du ändå gör.

Bli först att kommentera

Hans röjer snö

Av , , Bli först att kommentera 4

Enligt VK är den bild vi får att det inte alls är så miljövänligt Umeå som Hans och hans vänner påstår och säger sig arbeta för. Till sin hjälp har han miljöpartisten Nassen som med sina inlägg visar hur verklighetsfrämmande han egentligen är. Umeå torde vara det längsta norrut han varit och sitter säkert varmt och bekvämt hopkurad på ett rum bland andra av Umeås såsalister som arbetar i kors och tvärs med sina försök till beslut men det blir bara skrattetande för oss som har en viss distans och beskådar detta på avstånd. Samtidigt säger Hans att han fått 180 miljoner i EU-bidrag för att Umeå skulle vara en typ av miljöhuvudstad. Detta är ju rent av barnsligt att EU går på såna lögner.

Norrtågen fungerar inte, då skriver en annan såsare, sätt in bussar. Var det inte eldrift vi skulle ha och miljövänliga alternativ, hur kan man då om man vill försvara det här med miljön att man skulle lita till bussar som har jättestora utsläpp? Kontentan av det hela visar bara på total okunnighet. Ena gången säger man så och andra gången si. Vem kan lita på såna politiker? Inte då jag. Norrland kräver bättre ledare. Inte fler såskoppar!

Bli först att kommentera

”Skithål-länder” – storm i ett vattenglas

Av , , 2 kommentarer 2

Ett mindre välformulerat uttryck från Trump som han nu i efterhand dementerar han skulle sagt. Förstasidesnyheterna har handlat om det och folk i bl.a Afrika reagerar starkt.

Har Trump startat något krig som de flesta av hans företrädare gjort? Jag tycker det är närmast komiskt och roligt hans uttalande om det nu stämmer. Visst är många av de här länderna riktiga skitländer. Krig, fattigdom och svält. Samtidigt skickas massor med hjälp dit. Utan Amerika och andra västerländer skulle de dö som flugor. Alla sjukdomar som de har och där mediciner från väst räddar dem. Fortsätt Trumpeta. ”Fittslickarsvensken” är inte mycket bättre.

2 kommentarer

Föreningslivet blomstrar i Sverige – för invandrare

Av , , Bli först att kommentera 3

Det räcker inte med att de får komma hit och få sig en fristat, de ska organisera sig också för att få sina intressen tillgodosedda. Somaliska Föreningen är bara en i raden. I Iran döadas man om man nämner man är kristen eller vill konvertera dit. Här är ett krav från muslimer att de ska få bygga sina moskeer och utöva fritt sin tro.

Många iranier flyr hit efter att ha hotats till döden i den islamistiska förtryckarstaten. Likaså har vi de kristna yazidierna där det uppgös ett folkmord begåtts av islamisterna (IS) på omkring 14000. Det är inte klokt. En sån där j_vla gammal förtryckarreligion kan de behålla för sig själva, asen.

Bli först att kommentera