Regeringen/Migrationsverket mörkar

Av , , Bli först att kommentera 0

Migrationsverket är skyldig kommuner miljardbelopp för deras flyktingmottagning uppger SKL Migrationsverket liksom Arbetsförmedling och andra statliga verk har ingen egen produktion som ger intäkter utan lever av bidrag från regeringen. Nämnas att Flen en av Sveriges största flyktingmottagare har en fordran på omkring 600 miljoner.

Bli först att kommentera

Lugnet före stormen

Av , , Bli först att kommentera 0

Det är väl ungefär på det viset vi kan beskriva hur det kommer att bli under kommande valår. Just nu verkar det ganska lugnt och partierna verkar ladda upp inför valet. Det har gjorts olika mätningar under hela den här mandatperioden och kanske inte så mycket bry sig om, men vissa tendenser har vi sett. C var inte för så länge sedan uppe i en hög siffra för dem numera. Omkring 13 % kunde vi få uppgifter om. Nu sedan M fick en nypartiledare har den siffran minskat till runt 10 % eller rent av ännu mindre. M tar nu röster från alla andra inom det blocket, inkl. SD som också tappar. Det har gått så illa att L riskerar falla ur riksdagen. KD har ju legat på gränsen hela tiden men brukar ha en ovanlig förmåga att just till valen hämta upp sig.

Hur det går den här gången i valet är väl mera ovisst än någonsin. V verkar stå stabilt och kommer alltid över gränsen och de har nu länge stått på sisådär 7-8 %. Risken att MP åker ur finns också. Det har försökt driva sina frågor som ibland tycker jag ter sig orealistiska. Gamla ”arbetarpartiet” står och stampar runt 30 % eller knappt och kommer nog knappast högre till valet. Intressant ändå se hur det slutar.

Bli först att kommentera

”Social pelare”

Av , , Bli först att kommentera 1

Det är det tema man samlades under i G-borg EU och deras ledare på Sveriges statsministers inbjudan. Att öka tillväxten och bättre möjligheter till arbete och försörjning för dom flesta. I stort var det hur Löfvén tänkte sig budskapet han ville föra ut till övriga länders ledare. Han betonade också att han ville sälja ut ”den framgångsrika svenska modellen”. Sverige skulle vara ett föregångsland för alla andra. Hur väl det stämmer får han själv stå för.

Det har inte gått så bra för den här minoritetsregeringen, man han har ändå lyckats hålla ihop på ett nästan mirakulöst vis efter alla attacker den fått. Mycket kritik har utgått i alla möjliga ting som oppositionen stått för. Polisbristen och inte minst den oordning vi har i alla Sveriges största städer, för att inte säga kaos.

Tanken med det här EU mötet var inte bara den ”sociala pelaren” sätta den i fokus, det var också för att visa här minsann i en av Sveriges största städer fungerar säkerheten i motsats för all kritik de fått och som omvärlden också läser om varje dag. Det här betecknar jag som en ren styrkedemonstration och inte minst är Sveriges polischef inblandad för att revanschera sig för den kritik han fått. Här har vi tre egenintressen i ett sammansatt gäng. SÄPO, Polischefen och Löfvén.

Det gick ju smärtfritt med ordning och inga kravaller, man glömmer bara tala om att flera mindre företag fick lov att stänga sina butiker utan ersättning. Det var just i dessa områden bland affärsinnehavare de flesta ledamötena färdades och där områden stängdes och utrymdes. Vad spelar en liten företagare för roll mot det mäktiga EU? När det handlar om skatter och intäkter då är det plötsligt jätteviktiga. Nu föreslås alla ska registreras på något vis. Även barnen som får sina fickpengar ska beskattas. Nästan på det viset tänker sig regeringen vi ska ha det. Angiveriet som i gamla Sovjet blir väl också det nya med en politik, ska vi säga i en osäker och vilsen Socialdemokrati. Jag blir faktiskt lite skrämd i deras framfart. Vi vet vad som hände Mugabe i Zimbabwe. En politik byggd på Marxismen som alla (Palme m.fl.) prisade under en tid. Och hur gick det för en av världens värsta diktatorer, nyss nämnda och slutade i? Jag tycker man bör ta lärdom av de här utgångarna. Det finns flera andra bevis i andra länder där Marxismens idéer tillämpats och de ligger både förfallna och utblottade samt deras ekonomier klarar inte ens ge mat till sitt folk.

Bli först att kommentera

MP i Umeå FINITO

Av , , Bli först att kommentera 2

Så var det till slut färdigkört för MP i Umeå. Jag har länge spått de kommer att möta problem. Som han gått på Mosleh eller vad han heter. Jag har försökt skriva några kommentarer till honom också, det har han nonchalerat helt. Såna människor som också företräder ett parti borde vara mer uppmärksamma på de människor som kanske vill ha frågor besvarade. Nu åker då hela rasket vilket är jättebra. Hurra, hurra, hurra!

Bli först att kommentera

Polischefens facit – hittills 23 (ouppklarade) mord

Av , , Bli först att kommentera 0

Det är de sammanlagda morden i Sveriges största städer. S-holm (13), G-borg (3) och Malmö (7). De flesta också ouppklarade vilket bevisar vilken sopa till Sv polischef vi har. En gammal inpyrd sosse som vandrat mellan olika myndigheter och till på köpet betalar man honom jättesummor. I det här fallet är Sverige korrumperat. Samma med S-holms landshövding som var på väg tillsättas. Här handlade det mera om en spoling som åtnjutit sin uppväxt inom en korumperad Socialdemokrati. Nu blev det istället en gammal stut som haft sitt näste i Norrbotten. Kom ihåg gruvfiaskot som han var med och byggde upp som senare blev ett av de mest misslyckade projekten i svensk historia.

Socialdemokratin skämmer mer och mer ut sig. Har man inte längre förmåga styra ett land?

Bli först att kommentera

”Sätta på, sätta på” – flickorna på TV2

Av , , Bli först att kommentera 0

Nu träder massor av kvinnor fram och berättar om sexövergrepp och direkta trakasserier som kan hänföras till männens sätt att behandla kvinnor. Föga smickrande men inte speciellt förvånande. Det som ändå förvånar är att det inte rör sig om låginkomsttagare eller typiska ”arbetarfamiljer” utan i kretsar vi kan hänföra till de mera belevade och som genomgår/genomgått högre studier. Jag tycker vi kan fråga oss vad är det som döljer sig bakom ytan?

Ser vi också till alla vittnesmålen och som nu de visar i rutan näst intill dagligen, morgon, middag och kväll, vilka tittar då? Är det inte många barn som både kan läsa, höra och se? Vad tänker de egentligen när de ser hur vuxna beter sig? Är det nödvändigt mata fram dessa grova ord om än det skulle ske för offentligheten ska få veta? Någon begränsning måste ändå media ha i sin rapportering. Jag tror snarare det har motsatt effekt. Barnen tycker det är spännande och kulturen som man försöker komma ifrån stärks.

Den gamla kulturen tycks ändå leva kvar när (stor)-bonden satt i system sätta på alla pigor som kom och gick. De fick klara sig bäst de kunde sedan när det blivit med barn. I maktens boningar har den fattige inget att säga till om. Vi får se om det här ändrar något. Tvivelaktigt. Nyhetens behag och sedan är det bortglömt.

Andra kulturer är inte mycket bättre. Vad sägs om IS underbyggt från Islam.

Bli först att kommentera

MP åker ur riksdagen?

Av , , Bli först att kommentera 0

Ska vi säga troligtvis eller förhoppningsvis? För mig gör det då detsamma och jag skulle inte sakna dem. Ser vi till miljön har faktiskt utsläppen ökat med den här regeringen. Att det går bra är mestadels att vi rider på en högkonjunktur och att förra regeringen bäddade för det här. Ekonomin sanerades rejält och nuvarande regering har dragit nytta av det här. Titta bara på LSS hur de agerat. Det blev faktiskt sämre och dyrare för kommuner när inte FK står för utgifterna. Stödet till svårt sjuka försämrades radikalt under Åsa Regnér. I elfte timmen träder hon in och ändrar i det här, men hur många är redan drabbade av hennes senfärdighet?

Det gick djä_ligt snabbt ändra i reglerna om skatteplaneringen efter inslaget i svt. Jag tror det dröjde sådär 3 dgar innan finansministern skadeglad i rutan presenterade de nya reglerna som skulle ge hela 15 miljoner i intäkter???

Jonas Sjöstedt tänker gå samman med KD och L och rösta i frågan om LSS om än nu regeringen tillfälligt backat och gett FK nya tillfälliga direktiv.

S verkar maktgalna och vi har ganska säkert en ny regering till nästa höst. Men det får de naturligtvis skylla sig själva för.

Bli först att kommentera

Regeringen säger ja till amorteringskravet

Av , , Bli först att kommentera 0

Ska vi säga äntligen eller kommer många bli missnöjda. Enligt preliminära uppgifter den som lånar upp fyra gånger sin inkomst måste amortera 1 % extra. Enligt de preliminära uppgifter som figurerat skulle det bli i ett genomsnitt på 900 kr mer per månad. Detta är dock bara preliminära uppgifter och inte säkerställda. Tidigare regeringar har inte velat ändra i det här, så vad säger svenska folket. Kommer det att gillas? Samtidigt sägs det att bopriserna fortsätter sjunka och även hör man nu plötsligt att det byggs för mycket och risken finns att det står tomma lgheter på vissa ställen. Jag säger då det vilket joller detta med bostäder i städer.

Vidare kan vi läsa:

Regeringen kommer säga ja till det skärpta amorteringskravet.

Det uppger nu en mycket centralt placerad regeringskälla till Dagens industri. Priset för att gå emot Finansinspektionen bedöms vara allt för högt.

På måndagen fattade Finansinspektionens styrelse enhälligt beslutet att införa ett skärpt amorteringskrav från 1 mars nästa år.

Regeringen avgör frågan och en del har trott att ett införande så nära in på valet skulle bedömas vara alltför politiskt riskfyllt, särskilt då oppositionen sagt bestämt nej.

Men finansdepartementet är helt inställt på att ge grönt ljus till det nya amorteringskravet.

”Vi har i bred politisk enighet gett Finansinspektionen mandatet att hantera den finansiella stabiliteten. Ska vi då dra tillbaka det mandatet och i praktiken underkänna deras omdöme. Då raserar vi hela den ordning som byggts upp under 6-7 års tid”, säger Di:s källa.

”Här står mer på spel än bara det här förslaget. Det är en hel ordning som prövas. Att skjuta den i sank första gången den ska prövas är rejält oförnuftigt”, fortsätter källan.

Bli först att kommentera

Spricka i regeringen

Av , , 1 kommentar 0

Enligt vad jag kunde förstå av de rader jag läste utan att mera ingående granska innehållet närmare framgick ändå att det uppstått en spricka i regeringen mellan S och MP. Det skulle vara de afghanska flyktingarna och som vi sett brukar kallas ensamkommande. De flesta om inte alla är också pojkar som nu växt på sig och blivit män om inte de redan innan ljugit om sin ålder. Det vet vi inte bestämt.

MP vill att de ska få stanna så även många sossar. Själv tycker jag att just dessa som vi mer eller mindre ”lurat” hit på falska premisser och att här minsann ”byggs inga murar” ingett falska förhoppningar. Låt dessa stanna och sedan mer eller mindre begränsningar. Man kan inte vela och ena gången stå och säga en sak och i andra vevan gör direkt det motsatta. Detta är ett rent och skärt falskspel och nog så illa.

Det är ju också av tidigare invandring från alla skurkstater som vi nu har problemen med. Mona Sahlin m.fl (även föregå.regering) i det Socialdemokratiska partiet lät det bli ett rent förfall inom flyktingpolitiken. De som kom hit fick börja bygga upp sina egna regler och delar av olika stadsdelar och andra områden har blivit närmast laglösa. Det är ju dessa problemen vi nu brottas med.

1 kommentar

Gamla haggor och skrumpna gubbar – Socialdemokratin i ett nötskal

Av , , Bli först att kommentera 1

Är det så? Jag såg också att Lilliy Bäcklund i Lycksele hade tänkt ta sig in i riksdagen. Anses hon nu vara meriterad och godkänd från resten av clanen? Umeå verkar S ha problem och ingenting verkar längre fungera i en stad styrd av sossar som driver högerpolitik. När det pratas om skatteflykt eller skatteplanering då verkar de skenheliga men de gör ju likadant. Försäljningen av fastigheter är ju direkt en jätteskatteplanering. SSU och deras sätt och inriktning hör väl mera till sagornas värld. Skulle Sverige styras av liknande dårar med den inriktningen skulle vi snart vara bankrutta.

Bli först att kommentera