Ragnarök

Av , , Bli först att kommentera 0

Ragnarök eller jordens undergång, inte så olikt vad bibeln förtäljer utan att jag för den skull inte är speciellt insatt. Facinerande ändå hur likt utvecklingen blivit den som nu pågår. Krig och elände, bröder och systrar strider mot varandra. Översvämningar och naturkatastrofer, människor som tappar sina hus och hem och många flyr i panik. Visst är det ett stort kaos i världen över. Vi nordbor lever trots allt i en betydligt lungnare värld, än så länge. Ser vi till det värsta scenariot är det som nu pågår med Nordkorea. Skulle de göra verklighet av sina hot och använda sina kärnvapen som de nu verkar ha utvecklat fullskaligt medan den övriga befolkningen inte har mat för dagen. Skulle de då skicka en kärnladdad missil mot något område där amerikanarna också har intressen eller direkt mot Amerika kan helvetet bryta loss. Allting hänger på en skör tråd och hur den utvecklingen kommer att bli.

Som om det inte vore taskigt nog i världen har vi nu detta hot liggande över oss. Att Korea, Japan eller Amerika ligger långt från oss och då menat Europa hjälper knappast. Halva jordens befolkning inkluderat djur och växter kommer att dö. Kvar blir det som beskrivs i Ragnarök och jordens undergång. Jag ser det inte alltför otroligt om det fortsätter som det gör.

Trumps ord kan bli verklighet. Raseri och vrede kommer att utbryta om hoten blir till verklighet.

Bli först att kommentera

Första september och min första blogg

Av , , Bli först att kommentera 0

Tycker det var passande börja blogga lite nu när vi har månadens första dag liksom att detta blir mitt inträde som bloggare. Hur det går vet jag inte. Det få vi se. Bor för närvarande inte i landet men kommer ursprungligen från Sverige och Vilhelmina. Jag läser era tidningar dagligen och försöker följa med vad som händer både i Sverige och inte minst i Vilhelmina.

Häromdagen såg jag kommunalrådet blivit avsatt av sina egna – Socialdemokraterna. Det står missnöjet har pågått en tid ända sedan senaste valet. Jag besöker Vilhelmina ganska ofta, speciellt på somrarna. Vintertid blir det mera sällan men nu med dagens kommunikation via de olika nätmedierna som finns att tillgå har jag ganska bra koll ändå. Intressant följa den vidare utvecklingen. Återkommer.

Min presentation kan du läsa här. Ta den inte för allvarlig. Gillar lite mystik.

 

Bli först att kommentera