Flyget Umeå Östersund

Det är med bestörtning jag har fått information om att regeringen har för avsikt att lägga ned flyglinjen Umeå-Östersund. Jag ställler mig helt bakom mina centepartistiska kamrater i Östersund som också reagerat mot ett sådant förslag.

Och för en gång skull delar jag Lennart Holmlunds reaktion i sin blogg idag. Varför kommer man med ett sådant här förslag och utan förvarning. Linjen Umeå – Östersund är av stor betydelse för att vi ska kunna upprätthålla en bra regionsjukvård för hela norra regionen. Linjen kom också till när Jämtland och de andra landstingen tillsammans bildade nuvarande samverkan för den högspecialiserade sjukvården i Norrland. Det förutsätter bra kommunikationer för att patienter ska få en trygg och säker vård och för anhöriga att kunna komma på besök.

Dessutom har vi numera en regionaliserad läkarutbildning som bygger på att man vissa tider har sin utbildning och praktik vid bland annat Östersunds sjukhus, Sundsvall och Sunderbyns sjukhus i Luleå. På det sättet knyter vi ihop regionen och för att det ska fungera så krävs bra och snabba kommunikationer. Den moderata infrastrukturministern måste tänka om och vi från Norrland kommer inte att acceptera en sådan här åderlåtning.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.