Större region krävs

Regionfrågan kräver dialog och gemensamma tag. Och till skillnad från moderaten Anders Ågrens uppfattning i sin blogg så kan jag tänka mig att även bilda region med Norrbotten och delar av Västernorrland som tex Ö-vik. Centerpartiet vill för sin del helst ha en fyrlänslösning. Men den lösningen verkar just nu vara svårt att åstadkomma när Västernorrland och Jämtland har för avsikt att bilda en regionkommun. En större region än bara Västerbotten skulle också kunna stärka såväl den gemensamma hälso – och sjukvården och den regionala utvecklingen genom att vi skapar tillräckligt skattekraft och därigenom förutsättningar för tillväxt och välfärd.

Jag ser fram emot de nu aviserade samtalen mellan socialdemokrater i Västerbotten och Norrbotten och hoppas att de verkligen blir av. Det är nödvändigt att omgående agera proaktivt för att tillsammans bilda en slagkraftig region i norra Sverige.

Tyvärr har socialdemokraterna genom att uppvisa så olika uppfattningar i Norrland bidragit till den långbänk, förhalning och splittring som nu råder i Norra regionen. Och det i ett läge när vi borde ena oss för att med kraft få till stånd en enhetlig uppfattning som grundar sig på att vi måste samarbeta och tillsammans skapa en tillräcklig stor region. En region som med tillräckliga muskler klara konkurrensen mot regioner i södra Sverige och för att ge oss förutsättningar för tillväxt. Det är en överlevnadsfråga.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.