Även prinsen är naken

Visst kan man ana något symboliskt över avslöjandet av prins Carl Philip som fejkad designer av gnistskyddet Eldskärmen Slottet Brinner? Finns att köpa på Svenskt Tenn för drygt 14000 kr. Efter det nesliga avslöjandet är prinsens namn som formgivare struket.

Det är i och för sig inte första gången prinsen dyker upp i spalterna efter tveksamma inhopp i designbranschen. Tidigare har det gällt anklagelser från formgivare om plagiat av först silverbestick och senare porslin.

I ett Facebook-inlägg går Hedvig Hagwall Bruckner, copywriter och lärare på Berghs school of communication till attack och säger: ”Carl Philip fortsätter det skamlösa plagierandet”. ”Hans tafatta försök som designer har i bästa fall avfärdats som banala studentuppgifter, i sämsta som rena plagiat” säger Bo Madestrand chefredaktör för tidskriften Svensk Form.

Kanske kan man se denna smått sorgliga bagatell som en illustration av det egentliga innehållet i monarkin: en förlegad institution parasiterande på andras arbete.

Frågan börjar också bli så pass eldfängd att gnistskyddet, även om prinsen själv inte är designern, snart är i stort behov av ett?

Och att Kejsaren är naken, det visste vi sedan förut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.