Övervakningskollen

Fördelarna med felkodsläsare till bil

Av , , Bli först att kommentera 1

Vad är en felkodsläsare egentligen? Det låter supertekniskt, och det kanske har varit tekniskt förr – men i dagsläget är dessa apparater väldigt lättanvända och flexibla vare sig man är en professionell bilmekaniker eller en privatperson som vill spara pengar när det gäller att serva bilen.

Med en felkodsläsare kan man precis som namnet uttrycker läsa felkoder i bilen, dessa felkoder visar sedan exakt vad problemet kan vara – många nyare felkodsläsare har dessutom ett inbyggt bibliotek med data om felkoderna så man slipper söka upp felkoden på nätet och kan istället direkt läsa vad problemet betyder.

Förr tillbaks var det endast felkodsläsare för proffs som kunde släcka dessa felkoder, vilket innebär att felkoden rensas från bilens minne – många felkodsläsare kan dessutom släcka servicelampor för motorn och oljesystemet.

Med en bra felkodsläsare kan man ofta lösa mindre problem själv, det finns ett stort gemenskap online som delar guider och erfarenheter på olika bilforum och så vidare – så med lite googling och någon reservdel går många problem att lösa själv!

I dagsläget kan man köpa en bra felkodsläsare för ungefär 500-1000 kr, vilket är bra mycket billigare än att lämna in bilen till verkstad.

Några märken som är pålitliga är iCarsoft och Foxwell, de har båda dessutom felkodsläsare i alla prisklasser och även felkodsläsare som stödjer nästan alla bilar på marknaden.

Bli först att kommentera

Hej världen!

Av , , 1 kommentar 0

Välkommen till Västerbottens-Kuriren – Bloggen. Det här är ditt första inlägg. Redigera eller radera det. Sen är det bara att börja blogga!

1 kommentar