Ställa frågor nu!

Min mormor döptes till Mary O’Maley när hon föddes på Irland 1891. Hon var bara 6 år gammal när hon emigrerade med sina föräldrar till Pennsylvania i USA 1897. Vid ankomst till Ellis Island i New York registrerade hennes pappa familjen under efternamnet Malis som ett försök att dölja faktumet att de kom från Irland p.g.a. de hårda fördomarna mot irländska invandrare i USA under den tiden. Mer vet jag inte.

Min mamma dog när jag var bara 37 år och jag hade tydligen inte mognat nog att inse vikten av att ställa frågor till min mamma om min irländska bakgrund innan det blev för sent. Idag brinner jag att veta mer om mormor Mary O’Maley, men det känns lite hopplöst p.g.a. sådan gles information.  

Igår kväll tittade vi på tv:programmet –vem tror du att du är, som blev inspirationen till detta blogginlägg. Jag skulle vilja uppmuntra er som har föräldrarna och särskilt far- och morföräldrarna kvar på jorden att ställa frågor om familjen nu innan det är för sent. Jag ångrar verkligen att jag inte gjorde det.

En kommentar

  1. Monica Wahlström

    har du kontaktat någon släktforskningsförening i Irland? Och har du hittat åt henne i amerikanska register? Det kanske kan gå att spåra henne, och släktforskning är ju väldigt ”inne” även i många andra länder… Lycka till iallafall!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.