Amerikas vilja

Amerikaner är otålmodiga människor. Missnöjet på Obama handlar om att han inte kunde fixa övernatten de många problemen som drabbar usa. Men inte ens stålmannen kunde har fixat ett sådant stort land på bara två år!

Amerikas kultur är komplicerad och unik. Sedan 1600-talet har miljontals invandrare bidragit till den riktiga kulturgrytan som gör Amerika till det härliga och spännande landet det är idag. Men trots påverkan av olika kulturer finns ett grundläggande element som alltid har motiverat invandrare till usa. Detta element inkluderar attityden av ”kan själv” och ”sköta dig själv” – utan att regeringen skall blanda sig in i livet.

Min ovetenskapliga åsikt är att alldeles för många amerikaner förväxlar socialism och kommunism. Jag minns väl de nästan dagliga varningarna på tv – de så kallade ”public service announcements” i vilka regeringen starkt varande amerikaner för kommunism under 50-talets kalla krig. Det är sannolikt därför att rädsla och misstro för socialism ligger kvar i hjärtat för alldeles för många amerikaner.  

Amerikansk politik är ett mycket knepigt ämne som gör att t.o.m. jag har svårt att fatta allt. Men i grund och botten står demokraterna för socialism och republikanerna står för den där kan själv-attityden. Jag skickade in min ”frånvaro röstsedel” för en måndad sedan, men det hjälpte inte att hindra republikanerna att vinna tillbaka en del av makten. För mig känns det trist, men de amerikanska invånarna har fått sin vilja igenom. Jag hoppas bara att de olika partierna kan sluta bråka som barn och börja samarbeta för Amerikas bästa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.