Fiffigt hjälpmedel

Jag har nyss skrivit en inköpslistan till en speciell middag som skall äga rum hemma hos oss nu på lördag. Eftersom jag redan har fullt upp med jobb och musik har Kalle lovat att handla för honom några riktigt konstiga ingredienserna som behövs för att laga den här lite godare middagen.

Jag kom på att om jag sätta in bilder på dessa konstiga ingredienser på inköpslistan kunde det hjälpa honom att lättare hitta allting. Nu känns det tryggt att Saltå Kvarns Borlottibönor kommer att hittas i tid för middag på lördag. En gång till har Internet visat sig att vara dagens hjälte!

3 kommentarer

  1. Peggy Sjöström

    Svar till Monica Höök (2010-11-24 20:26)
    Jo, rätten heter ”succotash” som framför allt består av majs och någon sorts bön. Traditionellt skall man använda limabönor, som går inte att hitta här i Västerbotten och därför ersätter jag dem med Borlottibönor.

    Rätten är så enkel att man också kan piffa till med andra ingredienser, som jag gör med lite bacon och ibland lök. Succotash är ett måste på middags bordet när amerikanerna firar tacksägesledagen, som är faktiskt idag! Vi skall äta en riktig Thanksgiving Day middag nu på lördag hemma hos oss!
    Läs mer om du vill: http://en.wikipedia.org/wiki/Succotas

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>