Dags att bojkotta!

Ni har säkert redan läst artikeln i dagens VK om underklädaffär "Change" som begär att deras expediter att uppge BH:storleken på namnskylten. Företagskedjan har sagt (troligen med hot) till sina anställde att de inte får uttala sig om frågan! Tragiskt nog lyder uppenbarligen de anställde detta krav! Inte ens facket kan hjälpa om inte tillräckligt många vågar anmäla företagets kränkande krav. Själva företaget har förstås hittills varit alldeles för fegt att kommentera.

Det är bara skitsnack att bh:storleken på namnsyltan skulle hjälpa män att köpa en bh åt sin tjej . Kvinnor köper ofta kalsonger för sina killar men jag har hittills inte sett någon manlig expedit med hans penislängd angiven på namnskylten!

Jag misstänker att företaget utnyttjar dagens förfärliga arbetslöshet som ett sätt att lägga orimliga krav utan att någon negativt reagerar.  I så fall är kvinnor ibland sin egen värsta fiende om så få har modet eller självrespekten att slå näven i bordet och vägra att gå med ett sådant kränkande krav.

 Pengar talar, så det är dags för en medvetet och allvarlig bojkott på affären Change. Samtidigt bör kvinnor vägra skaffa jobb inom kedje Change. Men sorgligt nog betvivlar jag att tillräckligt många människor har modet och samvetet att göra det.

2 kommentarer

  1. Anne-Marie Mäkelä

    Det känns väldigt olyckligt att människor (de anställda) inte ska kunna neka att bära en sådan skylt. Man skulle vilja veta vilket ”ljushuvud” som kom på idén. Törs man gissa att det var en man?

  2. Peggy Sjöström

    Svar till Anne-Marie Mäkelä (2011-01-08 17:13)
    Precis! Det gör nästan ont för mig att uppfatta hur maktlösa dessa kvinnliga anställde tydligen känner sig! Ja, jag slår vad på att den var en man som kom på dumheten!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.