God Bless America

Trots att USA grundades på en klar separation mellan staten och kyrkan, har tron på Gud blivit liktydigt med patriotism. Politikerna i USA har dessvärre lärt sig att det är politisk "självmord" att inte uttala sig eller bete sig på ett nästan överdrivet Gud-och-land patriotiskt sätt.

Därför är det nästan ett måste för presidenten och även andra höga politiker att sluta sina tal med "God bless America". För mig känns detta beteende mer än bara pinsamt därför att bland alla världsledarna är det bara USA:s president och al-Quaidas medlemmar som nämner Gud i sina tal.

4 kommentarer

  1. mattias

    Jag håller med. Bor i USA numera och det är lite pinsamt när de idiotförklarar evolutionsteorin fullständigt. Man vill till och med hålla den hemlig från sina barn…..censur och dubbelmoral lever här i södern big time:) MEN det finns mycket bra med USA också, allt är inte svart eller vitt.

  2. Peggy Sjöström

    Svar till mattias (2011-01-09 02:00)
    Vad intressant att du numera bor i USA! Jo, det som du har iakttagit är helt rätt! Kulturen i USA är speciell både på gott och ont och ibland blir jag tokig med den där överdriven ”love it or leave it” patriotismen!

    Som du sade, det finns utan tvekan mycket som är väldigt bra i USA, så trots att jag har valt att flytta till Sverige (för kärlekens skull) kommer jag aldrig att vända ryggen mot mitt älskade hemland.

  3. Karl-Gustav Sjöström

    Jag håller med er båda, d.v.s. såväl mattias som Peggy. Allt är absolut inte svart eller vitt med USA men många tecken på dubbelmoral kan man lätt upptäcka där.

    T.ex. är det Ok att civila och egna liksom andras soldater dödas men däremot inte foster hos kvinnor, som t.ex. blivit våldtagna.

  4. Stefan Westermark

    God bless America has been reduced to a political play for votes wich is really sad. Al-Quaida has strong ties to the US goverment. Just read the article about Anwar Al-awlaki and his dinner experience at the Pentagon. Note that he was already blamed by the news media as one of the top heads in Al-Quaida.
    http://www.infowars.com/al-qaeda-mastermind-invited-to-pentagon-after-911/
    You will find all the information in that link about anwar al-awlaki.
    PS: Anwar Al-awlaki has been pointed out as the one behind radicalising the bomber in stockholm 2010 just before x-mass.
    The US is a great Country

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.