Två möjliga synpunkter

Häromdagen läste jag en artikel i VK angående föräldrar som flyttar för att bo närmare sina barn och barnbarn.  En studie visade att hela 85 % av föräldrar bor inom ett 5-milsavstånd och 10 % bor inom 100 meter av sina barn och barnbarn. Detta betyder att 5 % av föräldrar INTE bor i närheten av sina barn och barnbarn.

Jag tillhör klart och tydligt den sista nämnde gruppen eftersom jag medvetet har valt att bo c:a 600 mil ifrån mina barn. Detta kan bedömas i två olika avseende – att mitt fall är antigen unikt och intressant eller underligt och tragiskt.  

Det är verkligen fundersamt! Jag svänger personligt jämnt mellan de två synpunkter beroende på hur det just då känns varje gång att jag bedömer mig själv. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>