My little pity party

Uttrycket "pity party" ("tycker synd om mig fest") används ofta i USA fastän den inte alls är en fest utan en tillfällig grinig sinnestämning när världen känns lite orättvis. Det innebär en lite överdriven känsla att andra människor är mer lyckligt lottad än dig själv.
 
Tidigare i veckan upplevde jag min första pity party hittills i år. Det var nämligen några saker som oroade och retade mig veckan innan som i sin tur satt igång min lilla pity party. Trots att jag är i stort sett frisk, har ett gott jobb, har ett tak över huvudet och är älskad och omtyckt handlade min pity party som vanligt om förhållandevis ytliga saker, exempelvis:

- Vissa personer har perfekta, problemfria barn men inte jag!
- Vissa personer kan äta hur mycket som helst utan att gå upp i vikt men inte jag!
- Vissa personer har vackra, vita, perfekta tänder utan en massa dyra reparationer men inte jag.
- Vissa personer lever utan dagligt diverse värk och smärta i kroppen men inte jag.

Ja, jag vet att det låter barnsligt men samtidigt tror jag att jag inte är den enda personen i världen som emellanåt unnar sig en liten pity party. Mina tillfälliga griniga sinnestämninger försvinner faktiskt mycket fortare om jag bara tillåtar mig själv att njuta av en pity party – delvis eftersom jag börja skämmas efter ett tag! 

Pity party’n började ta slut redan i ondsdags och nu känns det riktigt bra! Så, prova en pity party själv någon dag och se hur snabbt den går över!

En kommentar

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Det bästa med dina ”pity parties” – sett ur min synvinkel – är att du är så otroligt duktig på att komma över dem och snabbt bli glad igen. Jag tror definitivt att dina partyn av det här slaget har en terapeutisk effekt på dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>