Gårdagskvällens session

Bilden föreställer en riktig irländsk session

 

Det sägs att de bästa sakerna i livet är gratis och tiden som jag tillbringade igår på puben Krogen Krogen är ett perfekt exempel.  Nej, nej… jag var inte i fyllan och villan utan jag deltog i en irländsk ”session” (spelmansstämma) som var grymt roligt! Vi var inte så många musiker den här gången men man kan lugnt säga att det var kvaliteten istället för kvantiteten som räckte!   

En irländsk session är ganska informell eftersom musikerna sitter i en krets och spelar framför allt för eget nöje – men till publikens glädje.  Varje musiker får föreslå en låt eller helt enkel börja spela och de som kan låten hakar på.  Vi musiker imponerar, inspirerar och utmanar varandra och på det sätt kan man lära sig nya låtar, ny teknik eller fiffiga stilar.

Det var en ära att få spela med de andra mycket duktiga musikerna!  Förlåt om det låter skrytsamt men jag blev faktiskt imponerad av mig själv tack vare hur många låtar jag kunde spela! Jag har nämligen spelat irländsk folkmusik så pass länge att musiken finns i ett avseende i ryggraden. Så trots att jag inte hade spelat vissa låtar på länge kunde jag haka på och spela ändå – som om själva fingrarna kom ihåg hur låten skulle spelas även om hjärnan nästan hade glömt bort låten.

Jag kom hem kl. 02 i natt som var utan tvekan det senaste jag någonsin har varit ute på kvällen här i Sverige.  När jag vaknade kl. 09 i morse fanns musiken kvar i huvudet och rytmen fanns kvar i fötterna! Jag är grymt taggad och jag ser redan mycket fram emot nästa session. Jag vill komma med ytterligare fler låtar nästa gång så idag kommer jag säkert att nära på öva ihjäl mig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>