Amerikansk gammaldans här i Sverige!

Nu händer det! Det var för ungefär två år sedan att förslaget togs upp men det är först nu att det äntligen kommer att förverkligas! Förslaget handlar om en gammaldans som heter clogging som har sitt ursprung i Appalacherna i USA. Det är precis den här dansen som jag skall lära ut den 26:e mars i Östersund!   

Dansen är väldigt unik och mycket amerikansk därför att dansen utvecklades av invandrarna som flyttade till USA 1700-talet. Inslag av de olika gammaldansstegen från England, Irland, Skottland och Tyskland är det som gör dansen så unik. Det finns även danssteginslag av USA:s ursprungliga befolkning d.v.s. indianerna. En annan sak som gör dansen unik är att man dansar "för sig" d.v.s. man behöver inte en partner för att kunna dansa clogging!

Det blir konsert på kvällen så att dansworkshops deltagare kan öva och visa upp sina nya skickligheter och det är bluegrassbandet, Blue Mountain Boys som kommer att stå för musiken! Dessutom kommer jag att spela och sjunga några låtar som gästmusiker i bandet!   

Jag började dansa clogging ungefär 1984 och jag har sedan dess lärt ut många workshoppar på musikfestivaler i Michigan. Det är otroligt roligt att dansa clogging tack vare såväl själva dansen som musiken som man dansar till. Ni som vill kan delta i workshopen genom att anmäla er via den här länken!

Oj, vad jag ser fram emot till den 26:e mars!

En kommentar

  1. Melanie

    Hej Peggy!

    Har dansat clogging i Småland för några år sedan. Vad roligt! Har tyvärr nu inte möjlighet att fortsätta. Så att jag inte längre har behöv av mina skor. Störlek 38, de används maximal tio gånger, så de är nästan som nya!

    Undrar om du kanske känner till någon som är intresserad av köpa skor? Hör gärna av dig isf eller du kan oxå vidarebefordra den här info. Vid önskemål kan jag visst gärna skicka ytterligare detajler som kort på de.

    Hälsningar från Stockholm
    Mélanie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.