S:t Patricksdagen!

Idag firas Irlelands skyddshelgon, S:t Patrick! Det tycks inte vara så många i Sverige (eller kanske bara Norrland) som ens vet om S:t Patrick men i USA, Storbrittanien och förstås Irleand blir firandet riktigt stort! Jag har redan fått mitt första e-kort från en av mina väninner i USA och om ni klickar här får ni också se det!

När jag vara ett barn i skolan fick man en nyp på armen som "straff" om man inte hade på sig någonting grön på S:t Patricksdagen! Det var framför allt ett plagg som gällde men även en brosch eller ett hårband med minst en fläck grönfärg skulle duga för att slippa få en nyp från nästan varje klasskamrat! Det finns även gröna broscher i USA med texten "Kiss me - I’m Irish" att man kan köpa till den här dagen!

Det kommer att intas mycket grön öl i pubarna i USA ikväll (och nu tänkar jag på min son och hans tokiga gröna hatt)! Dessutom kommer de alldra flesta pubar i USA att ha ett band som spela livliga irländsk musik! Trots att det inte kommer att finnas grön öl här i Umeå kommer det minsann att höras mycket musik och det är O’Grejdi Nua som kommer att så för musiken ikväll på Lottas Krog 21 – 23 (eller längre om det finns kunder som vill höra mer)! Välkomna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>