Sexig

Jag kunde inte motstå häromdagen att klicka på en artikelrubrik på Internet som handlade om hur snygga kvinnliga filmstjärnor måste ”förvandlas” för att kunna spela en dyster, tråkig och även ful kvinna.  Men före- och efterbilderna som jag tittade på gjorde mig besviken och nästan förargad!

Förbilderna visade de vackra filmstjärnorna som typiskt var uppmålade med ett halvkilo make-up och vars frisyrer var alldeles perfekta. De flesta var uppklädda i korta, ärmlösa och förmodligen dyra klänningar med urringningar halvvägs till naveln och de flesta hade tagit på sig sexiga högklackade skor.

Efterbilderna visade filmstjärnorna utan make-up och uppklädda i det som för vi normala kvinnor betraktas som vardagskläder och skor. Deras frisyrer såg ut allt från vardagsfrisyr till rent ut bökiga. Och naturligtvis för att föreställa en riktigt icke önskvärd och tråkig kvinna hade de flesta glasögon på sig! Du har väl sett filmer när en Askungetyps-kvinna plötsligt blir sexig och vacker så snart hon slängar bort sina glasögon och plockar bort hårbandet som håller hennes långa vackra hår! 

MÅSTE kvinnor ständigt vara sexiga och vackra och gå runt halvnakna för att vara värda, uppskattade och uppmärksammade?  Det finns väldigt ofta rubriker i kvinnotidningar som lovar läsarna att de kan få sexiga lår, sexigt hår, sexiga läppar och sexig hud genom att läsa tidningens olika gör-så-här artiklar. Varför är det inte nog för en kvinna att vara smart eller kunnig eller intressant? Med så mycket krav på kvinnor att se ut som perfekta dockor är det ingenting att undra på varför självförtroende är på botten och att självmordsförsök ökar bland dagens unga kvinnor.

I ett avseende är kvinnor sin egen fiende. Så länge som det finns kvinnor som villigt och oblygt visa upp sig och beter sig som hjärnlösa sexiga leksaker blir det i fortsättningen svårare för kvinnor som grupp att bli tagna på allvar och att få den respekt som de  – med eller utan glasögon – förtjänar.

2 kommentarer

  1. Anne-Marie Mäkelä

    Så sant du skriver. Ett märkligt fenomen detta med vackra, sexiga kvinnor. Ett fenomen som verkligen byggs på med alla retuscherade bilder, med extrahår och lösa ögonfransar samt ett par kg makeup. Konstig värld vi lever i där människor inte duger som de är.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>