UME till ARN

Vi bor på fel plats! Vårt intresse i att resa skulle underlättas om vi borde bredvid Arlanda! Vi brukar boka vår årliga 2-veckas höstsemester redan i januari men av någon anledning rusade tiden förbi och nu finns det ingen 2-veckors semester kvar via charter. Jag tillbringade (eller snarare slösade bort) därför flera timmar framför datorn igår för att försöka hitta ett lämpligt flyg på rimligt pris till Barcelona i september för att själv ordna upp ett flyg och ett boende.   

Den goda nyheten är att det finns gott om semesterlägenheter i Barcelona! Men man måste titta och kolla väldigt noga för att se till att boendet når alla villkoren som vi begär exempelvis att den är ren, att det finns dubbelsäng, att läget är bra, att det finns trådlös Internet och att en tillräckligt stor balkong finns för att kunna äta mysiga middagar ”hemma” i lägenheten.   

Jag hittade flera acceptabla flyg fastän väldigt få direktflyg mellan Arlanda och Barcelonas flygplats. Det är ju inte hela världen att måste byta plan i Frankfurt, Zürich, Amsterdam eller Paris men det största problemet är förbindelse mellan Umeå och Arlanda! Det verkar som om den tidigaste flyg som går på vardagar 6:35 är HELA tiden redan uppbokad! Detta betyder att vi måste flyga natten innan till Arlanda och ligga över på Rest and Fly som minskar vinsten av att hitta ett billigt flyg!

Men eftersom jag är en tämligen tjurig kvinna när det gäller våra resor skall jag sluta detta blogginlägg och fortsätta kampen på att ordna upp flyg och boende i årets resmål Barcelona. Resten av den här veckan är jag väldigt upptagen så det blir dessvärre inga fler blogg förrän helgen. Vi ”ses” då!  

2 kommentarer

  1. LO

    Om ni inte hittar något bra flyg till Barcelona har jag två alternativa tips.
    1. Försök boka Madrid istället. En fantastisk stad med massor av kultur och upplevelser. Vi var dår i förra veckan. Madridborna kan konsten att fira farsdag! Vi har en hel del tips.
    Man kan också åka med höghastighetståg till andra spanska städer. Snabbt bekvämt och intressant.
    2. Flytta till Kristianstad. 1 tim 24 minuter med tåg till Kastrup. Massor av flygavgångar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>