Mitt förslag till landstinget

Ni har säkert läste artikeln i dagens VK angående de hårda besparningarna som Västerbottens nye landstingsdirektör Jonas Rastad vill genomföra. Det tycks vara fullständigt galet att dessa hårda besparningar begäras av en gubbe som uppskattningsvis själv kostar landstinget nästan 200 000 kr varje månad (lön + resekostnadsersättning mellan Stockholm och Umeå varje helg + förmodligen en lägenhet här i stan)!!  

Dessutom har jag svårt att tro att Jonas Rastad tog jobbet tack vare sin kärlek och tillgivenhet till Västerbotten. Nej, han tackade ja till jobbet som helt enkelt erbjöd den högsta lönen! Han kommer minsann att sticka iväg så snart som något annat företag är dumt eller desperat nog att erbjuda en ännu högre lön!

Kan ni gissa därför vad jag har för förslag?

2 kommentarer

  1. Stefan Westermark

    Västerbotten gör en egen bank trycker sina egna pengar och stryker alla skulder till svenska riksbanken / svenska regeringen?

    Det förklarar dock inte Jonas Rastad har med saken att göra… Hmmmmm

  2. Monica

    Jag tycks påminna mig att det handlade om 12 miljoner som landstinget går back varje månad. Om man då sparkar honom och anställer en som ”bara” kostar hälften då fattas ju fortfarande 11,9 miljoner varje månad, det behövs fler förslag.
    Jag känner mig uppriktigt bekymrad över landtingets läge, men folket har ju både nyligt och tydligt sagt sitt om vilka man ville ha att styra ”landstingsskutan” de närmaste åren.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>