Faster Marilyn

Faster Marilyn (84-år gammal) och jag. Bilden togs för ett par veckor sedan.

Faster Marilyn har alltid varit en positiv och glad person och hennes hurtiga skratt är väldigt smittsamma! Jag har aldrig sett henne arg eller deppad trots att hon har haft sina problem och bekymrar.  Inte heller har jag någonsin hört henna skvallra eller säga någonting negativt om någon. 

Hon var det yngsta av fem barn varav min pappa var den enda pojke. Hon jobbade som legitimerad sjuksköterska och chef i BB nästan hela sin karriär. Men vid 50-års ålder började hon plugga igen för att kunna jobba som "Nurse Practitioner" som är i USA ett slags "lilla doktor" på en barnklinik. Det var för mig en självklarhet att välja henne som mina barns "lilla doktor".

Min man och jag hälsar på henne varje år och har haft många intressanta samtal. Hon har hjälpt mig att få veta mer om min bakgrund och familj så jag är oerhört glad att hon fortfarande är frisk nog att ta emot mina frågor. Till exempel, hon förklarade för mig att farfar var en riktig sosse och berättade några trevliga historier som bevis. Jag älskar också hennes historier om när hon och min pappa var barn! Hon älskar mina långa, speciella julbrev (med infogade bilder) och det känns bra att jag så lätt kan glädje henne!

Vi fick veta i år att hon skulle flytta den följande helgen till servicehus. Hennes fyra barn hade börjat oroa sig för att hon skulle ramla eller kanske inte orka laga mat och äta ordentligt om hon förblev ensam där hemma. Det gör mig ledsen att inse att hon faktiskt är så pass gammal, men jag antar – och hoppas – att hon är kvar här på jorden nästa år så att vi kan hälsa på minst en gång till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.