Omedelbar avsmak

I morse under frukost läste vi var sin del av tidningen och samtidigt slötittade vi på tv-programmet Gomorron. Det var någonting som fångade min uppmärksamhet när en panel av experter satt och diskuterade de stora nationella tidningarna som funderar på (eller redan har bestämt sig) att inte längre tillåta kommentarer på sina artiklar på nätet.

Eftersom jag inte tittade helt fokuserat från början vet jag inte namnen på de tre experterna. Dessutom brukar namnen på gästerna uppges när kameran gör en närbild på en viss person, men inte just den HÄR gången, så klart. I alla fall, jag uppfattade en av gästerna – en kvinna som satt längts till höger – som en pompös, trångsynt och högdragen snobb. Hon var förmodligen en expert skribent men precis allting om henne gav mig omedelbart avsmak! Hennes röst, hennes hållning, hennes kläder, hennes ansiktsuttryck ,hennes tantiga hårknut och hennes sätt att uttrycka sig gav mig ett starkt intryck av inbilskhet. Jag hatade t.o.m. sättet som hon läppjade på sitt kaffe! 

 Jag blev rätt så fascinerad över hur starkt jag reagerade till den här kvinnan! Tänk att en sådan negativ personkemi kan överföras genom en tv-skärm!  Det vore intressant att veta om det var fler tv-tittare som blev lika negativt påverkad av den här kvinnan som jag! Men min poäng i alla fall är att sättet som kroppsspråk och tonfall påverkar påverkar hur man uppfattas är ett välkänt och viktigt del av kommunication men det tycks som om den här kvinnliga experten inte har fattat det.

5 kommentarer

  1. Maria Skiddi

    Det enda jag ”vet” är att hon har mycket tandkött, har vart ihop med Ola Lindholm innan Pål Holländer snodde´na. Hon är nån konstnärstyp tror jag. Har inte sett henne mer än 1-2 ggr på TV i nåt icke-fastna-på Maja-rutan-program.

    Men ställ fram Unni Drougge- DÅ går jag igång=))

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.