Ficktjuven lyckades inte!

Jag har varit mycket väl medveten om risken för ficktjuvar här i Barcelona och har därför nästan jämnt haft ett stenhårt grepp på min lilla väska. Men lik förbaskat lyckades en mycket skicklig ficktjuv ta min plånbok…. men bara för några sekunder! 

Vi var på våg hem för kvällen efter en lång dag på stan. Jag tror att ett av våra misstag var att vi steg på en alldeles överfylld tunnelbanevagn där själva mängden passagerare blev en del av det som distraherade mig. Plötsligt när tåget stannade för första gången började flera medpassagerare ropa på mig, men det var först när någon uppmärksamade mig på engelska att jag forstod att en ficktjuv tog min plånbok!!

För en bråkdelssekund tänkte jag att det var hopplöst, men Kalle ropade på mig – KOM! Vi sprang ut och försökte att se vart tjuven sprang, men vi såg tyärr ingen som sprang! Då gjorde tjuven en dum sak -. han slängde ut min plånbok precis framför oss, och Kalle råkade se precis vilken man det var! Vi sprang mot honom och reagerade snabbt som blixen bägge två så at jag fick såväl mina pengar som min plånbok tillaka! Kalle har beskrivit samma händelse på en mycket mer detaljerat sätt än jag kan göra, så var snäll och läs den mycket spännande avslutningen till vår upplevelse på hans blogg:  http://blogg.vk.se/kgs/

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.